ČO POTREBUJETE:
4 veľké zemiaky
veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 lyžička čerstvo nastrúhaného cesnaku
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
1 plná lyžica bieleho nesladeného jogurtu (Dahi)
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
80 - 100ml sladkej smotany
soľ
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy si na 30 minút namočíme vo vode tak, aby boli ponorené.
V hlbokej panvici si rozhorúčime dostatok oleja, aby všetky zemiaky boli v ňom ponorené a opražíme ich na silnom ohni dohneda.
Kešu orechy spolu s vodou dáme do mixéra, pridáme cesnakovú a zazvorovú pastu a rozmixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
V kadhai zohreje troška oleja, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a boblový list, rascu necháme rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne.
Pridáme kurkumu, nletý koriander, kašmírske chilli korenie a garam masala, premiešame.
Pridáme vymixované kešu orechy a dobre premiešame.
Pridáme lyžicu jogurtu, premiešame. Pridáme trocha vody a necháme asi 5min pod pokrievkou na miernom ohni zredukovať.
Pridáme lístky senovky gréckej, smotanu a znova premiešame. Podlejeme opäť trochou (asi 100ml) vody, osolíme a približne 3 minúty povaríme; zakryté, na miernom ohni. Občas premiešame.
Pridáme opražené zemiaky a koriandrovú vňať, premiešame a chvíľku na miernom ohni povaríme. Odstavíme z ohňa a zakryté necháme 15 minút odpočívať.
Podávame s indickými plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára