piatok 24. septembra 2010

Shahi kaaju aloo

...alebo pražené zemiaky v kešu omáčke na spôsob Shahi. Podávame s indickými plackami.


1111100_6740



ČO POTREBUJETE:

4 veľké zemiaky
olej
veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1/3 lyžičky zázvorovej pasty (alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru)
1/3 lyžičky cesnakovej pasty (alebo čerstvo nastrúhaného cesnaku)
1 bobkový list (ázijský)
1/2 lyžičky rímskej rasce 
1 veľká cibuľa 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
1 plná lyžica bieleho nesladeného jogurtu (Dahi)
100ml sladkej smotany
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 
soľ




AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy si na 30 minút namočíme vo vode tak, aby boli ponorené.

111



V hlbokej panvici si rozhorúčime dostatok oleja, aby všetky zemiaky boli v ňom ponorené a opražíme ich dohneda.

112



Kešu orechy spolu s vodou dáme do mixéra, pridáme cesnakovú a zazvorovú pastu a rozmixujeme na kašu.

113



Vo woku zohreje troška oleja, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a boblový list. Rascu necháme prasknúť, aby sa uvoľnila vôňa.

114



Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne. Nenecháme ju zhnednúť.

115



Pridáme kurkumu a garam masala, premiešame.

116



Pridáme vymixované kešu orechy a dobre premiešame.

117



Pridáme lyžicu jogurtu a premiešame.

118



Pridáme smotanu a znova premiešame. Podlejeme trochou (asi 50ml) vody, osolíme a približne 3-5 minút povaríme zakryté na miernom ohni. Občas premiešame.

119



Pridáme opražené zemiaky a koriandrovú vňať, premiešame, odstavíme z ohňa a zakryté necháme 15 minút odpočívať.

1110


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára