piatok 24. septembra 2010

Shahi kaaju aloo (pražené zemiaky v jogurtovo smotanovej kešu omáčke) / Fried potatoes in yogurt and cream cashew sauce





ČO POTREBUJETE:

4 veľké zemiaky

veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 lyžička čerstvo nastrúhaného cesnaku

olej
1 veľká červená cibuľa 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
80 - 100ml sladkej smotany
soľ
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 





AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy si na 30 minút namočíme vo vode tak, aby boli ponorené.



V hlbokej panvici si rozhorúčime dostatok oleja, aby všetky zemiaky boli v ňom ponorené a opražíme ich na silnom ohni dohneda.



Kešu orechy spolu s vodou dáme do mixéra, pridáme cesnakovú a zazvorovú pastu a rozmixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia. 

V kadhai zohreje troška oleja, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a boblový list, rascu necháme rozvoňať.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne.



Pridáme kurkumu, nletý koriander, kašmírske chilli korenie a garam masala, premiešame.



Pridáme vymixované kešu orechy a dobre premiešame.

Pridáme lyžicu jogurtu, premiešame. Pridáme trocha vody a necháme asi 5min pod pokrievkou na miernom ohni zredukovať.



Pridáme lístky senovky gréckej, smotanu a znova premiešame. Podlejeme opäť trochou (asi 100ml) vody, osolíme a približne 3 minúty povaríme; zakryté, na miernom ohni. Občas premiešame.



Pridáme opražené zemiaky a koriandrovú vňať, premiešame a chvíľku na miernom ohni povaríme. Odstavíme z ohňa a zakryté necháme 15 minút odpočívať.



Podávame s indickými plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára