ČO POTREBUJETE:
150ml hnedej šošovice
1 červená cibuľa, vcelku
na masala:
1/2 lyžičky cesnakovej pasty (alebo 8ks strúčikov nastrúhaných)
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky rímskej rasce (jeera)
1 lyžička zázvorovej pasty (alebo strúhaný čerstvý zázvor)
ďalej:
2 stredne veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
2 stredne veľké paradajky; nakrájané
2 lyžice ghee
soľ
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad šošovicou, vložíme jednu celú ošúpanú cibuľu a uvaríme do mäkka; asi 20 minút.
Pripravíme si masala. Zmiešame všetky suroviny v miske na pastu.
V druhom hrnci zohrejeme ghee a na ňom speníme nakrájanú cibuľu. Oprážame kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme masala, 3 minútky opekáme.
Pridáme uvarenú šošovicu (bez cibule, ktorú sme v nej varili) a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a 5 minút na slabom ohni varíme, občas premiešame.
Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vňatou, odstavíme z ohňa, premiešame a 5 minút necháme zakryté odpočívať.
🍛 🍛 🍛
Nasa dnesna vecera a naozaj je to vyborne. A prekvapilo ma, ake syte jedlo to je. Skusila som k nemu spravit aj capati. Prvy raz v zivote. Mam co vylepsovat, hlavne tvar placiek bol komicky :)
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze vam chutilo a na tvare chapati nezalezi, tiez som ich mavala dlho vselijake ;)
OdpovedaťOdstrániťpoznám tento recept ale inak.dala mi ho kamarátka od známych z indie.ale počítam,ze aj oni si ho prispôsobili slovenským obchodom a podnajmovej kuchyni ;-) dodatok-navrch na tanier podľa chuti za lyžicu kyslej smotany
OdpovedaťOdstrániťDobry den pisatelka. Moj recept, ani tento ani iny, nie je prisposobeny slovenskym obchodom (nemam tu take), ani podnajmovej kuchyni :) Je to normalny jednoduchy domaci recept a ak cakate, ze pod tymto nazvom dostanete vsade standard-rovnake jedlo (podla receptu, ktory ste dostala), tak to by ste bola sklamana v kazdej restauracii v Indii. Pretoze tu sa aj taka klasika ako je napr. Dal Makhani vsade lisi zlozenim, ci uz viac, ci menej.
OdpovedaťOdstrániťDobrý večer,nech je ako chce,poslala som link na váš recept manželovi a pozdáva sa mu,takže skúsime:-) ďakujem
OdstrániťTak nech vam chuti :)
Odstrániť