utorok 21. septembra 2010

Okra karí

11100_6677


ČO POTREBUJETE:

10-15ks okra
2 stredne veľké paradajky 
1/2 lyžičky zázvorovej pasty (alebo čerstvý nastrúhaný zázvor)
soľ
voda
1 lyžička mletého koriandru
2 sušené červené chilli papričky 
olej
1 veľká hrsť čerstvo nastrúhaného kokosu

na Tadka:
1 lyžica ghee
1 lyžička horčičných semien
7ks karí lístkov 


11100_6675



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme koriander a sušené chilli papričky a pár sekúnd opekáme tak, aby papričky zhnedli. Odstavíme panvicu z ohňa a necháme chvíľu vychládnuť. Dáme do mixéra, kde pridáme aj strúhaný kokos a asi 50ml vody. Vymixujeme na hustú omáčku.

1



Do hrnca vložíme okru, ktorú sme predtým umyli, dôkladne osušili a pokrájali. Ďalej vložíme nakrájané paradajky, zázvor. Zalejeme pohárom vody, osolíme, privedieme k varu a varíme na miernom ohni, s troška odchýlenou pokrievkou 10 minút.

Potom pridáme kokosovú omáčku, premiešame a varíme ďalších 5 minút.

2




Na závrrečné ochutenie karí si pripravíme Tadka. V panvici zohrejeme ghee, vložíme horčičné semená a karí lístky. Pozor! oboje v styku s horúcim ghee alebo olejom prská.

Keď horčičné semená a karí lístky trocha vypraskajú, zoberieme naberačku alebo čokoľvek, čím sa dá nabrať omáčka. Naberieme kokosovú omáčku a vlejeme ju do panvice, kde robíme Tadka. Keďže ghee je horúce, okamžite to zapení.

3



Hneď ako to zapení, panvicu troška ponakláňame (ako keď rozlievate cesto na palacinky na panvici) a vylejeme do omáčky. Omáčku premiešame. odstavíme z ohňa a prikrytú necháme 5 minút odležať. 

4



Podávame s dusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára