nedeľa 26. septembra 2010

Baranie mäso v špenátovo - smotanovej šťave / Mutton with creamy spinach sauce

11100_6777



ČO POTREBUJETE:

350g baranieho mäsa (alebo kozľacie, jahňacie)
1 veľká červená cibuľa
3/4 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
soľ
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
voda
1 viazanička čerstvého špenátu; nasekať nadrobno
150ml sladkej smotany
olej



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso si očistíme, odblaníme a pokrájame na menšie kúsky. 

V panvici zohrejeme olej a orestujeme do mäkka nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu a mletý koriander. Pridáme pokrájané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Osolíme a pridáme sójovú omáčku. Dobre premiešame. 

1


Podlejeme pohárom vody a varíme na slabom ohni, prikryté 1 a pol až 2 hodiny. Treba šťavu kontrolovať a ak sa nám vyvarí, podlievame horúcou vodou. Ak je mäso mäkké, pridáme nasekaný špenát, premiešame, prikryjeme a 1-2 minútky necháme prehriať. 

2


Pridáme smotanu, premiešame a zakryté ďalších 5 minút povaríme na slabom ohni. 

11100_6773


Mäso som podávala s dusenou ryžou.

8 komentárov:

  1. Bylo by prosím možné zveřejnit recept na typ úpravy "korai" a "bhuna" (lamb, chicken - to je jedno). Jedná se o typická jídla severních území bez použití kokosového mléka.
    Děkuji Martin Etzl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martin, urcite :) Dakujem za napady. Najprv ma prekvapil nazov "korai", priznam sa, ze pod tymto nazvom som to jedlo nespoznala, ale uz viem o co ide, ked som pozrela ten nazov. Inak sa to vola aj Chicken karahi alebo Kadhai chicken. Urcite, ked najblizsie budem varit kuracie maso urobim jeden z tychto receptov. Prijemny zaciatok tyzdna prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miso, bylo to vynikajici, ba jedinecne! A urcite ne naposledy, wydra labuznicka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to som rada :) inak toto si myslela tym, ze ci sa v indickej pouziva sojova omacka? Lebo tento recept nie je indicky, je to len taky moj vymysel-improvizacia.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano, prekvapila me ta sojovka ale nektere recepty celkem dodrzuju (kdyz neimprovizuju ) a tak jsem ji tam tu lzici dala. Sloucila se s chutema tak, ze bych nepoznala chut sojovky, ale celek byl dokonaly! Nedas na Labuznika? I kdyz nevim, jestli to neni hazeni perel .... oni budou radsi se hadat nad meltou s nalamanou houskou!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. po letech jsem na rcp uplne zapomnela v tom mnozstvi receptu kolem me. A to je dobre, zas bude jako novy ☺ Nevim jen jestli tam dam tu cibuli. Prisla jsem na to, ze jehneci je uplne NEJ jen cesnekem. Tedy krome jineho koreni.

    OdpovedaťOdstrániť