piatok 12. apríla 2024

Mandľový tortový korpus / Almond sponge cake (for birthday cake)



ČO POTREBUJETE (do 18cm formy):

3 vajcia
180g kryštáľového cukru
5 lyžíc horúcej vody
90g mletých mandlí
125g múky (použila som Maida)
1 lyžička prášku do pečiva





AKO POSTUPOVAŤ:

Žĺtka a bielka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Odložíme ho bokom do daľšieho použitia. 

Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Potom pridávame vodu po lyžiciach a za každým dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s práškom do pečiva a toto spolu s mletými mandľami vmiešame mixérom k vyšľahaným žĺtkam.

Nakoniec po častiach zľahka vareškou vmiešame bielkový sneh.

Formu vytrieme olejom a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie a ten vytrieme olejom.

Cesto vylejeme do formy. 

Pečieme v predohriatej rúre na 180st., najprv 30min odokryté, potom položíme na vrch alobal a dopečieme ďaľších 20min.




Upečenú tortu necháme poriadne vychládnuť pred tým než ju rozkrojíme a plníme.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára