ČO POTREBUJETE (do 18cm formy):
3 vajcia
180g kryštáľového cukru
5 lyžíc horúcej vody
90g mletých mandlí
125g múky (použila som Maida)
1 lyžička prášku do pečiva
AKO POSTUPOVAŤ:
Žĺtka a bielka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Odložíme ho bokom do daľšieho použitia.
Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Potom pridávame vodu po lyžiciach a za každým dobre prešľaháme.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a toto spolu s mletými mandľami vmiešame mixérom k vyšľahaným žĺtkam.
Nakoniec po častiach zľahka vareškou vmiešame bielkový sneh.
Formu vytrieme olejom a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie a ten vytrieme olejom.
Cesto vylejeme do formy.
Pečieme v predohriatej rúre na 180st., najprv 30min odokryté, potom položíme na vrch alobal a dopečieme ďaľších 20min.
Upečenú tortu necháme poriadne vychládnuť pred tým než ju rozkrojíme a plníme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára