ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):
veľká hrsť kešu orechov + voda na ich namočenie
veľká hrsť kešu orechov + ghee na ich opečenie
na cibuľovú pastu:
2 väčšie červené cibule
na paradajkové pyré:
2 väčšie paradajky
ďalej:
ghee alebo olej
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky asafoetida
1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 - 2 zelené chilli papričky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
na dokončenie:
1 lyžica smotany na varenie
1 lyžica sušených lístkov senovky gréckej
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Hrsť kešu orechov si namočíme v horúcej vode na 15min. Potom rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V panvici zohrejeme ghee a druhú hrsť kešu orechov opečieme dohneda. Odložíme bokom do daľšieho použitia.
Cibuľu nakrájame, dáme do mixéra a rozmixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
Paradajky rozmixujeme na pyré a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V tej istej panvici, kde sme opiekli kešu zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, asafoetida a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, oheň zmiernime a minútku restujeme.
Pridáme cibuľovú pastu a na miernom ohni restujeme asi 10min. Občas premiešame.
Pridáme rozmixované paradajky a chilli papričky a restujeme asi 15min. Občas premiešame.
Potom pridáme soľ, kurkumu, kašmírske chilli korenie, mletý koriander, garam masala a premiešame.
Pridáme pastu z kešu orechov, trocha vody na upravenie konzistencie a 8 min. na miernom ohni pod pokrievkou varíme. Občas premiešame.
Potom pridáme opečené kešu orechy a premiešame.
Pridáme smotanu, lístky senovky gréckej, nasekanú koriandrovú vňať (ak treba upravíme ešte konzistenciu pridaním vody) a 5min. ešte povaríme na miernom ohni.
Podávame s plackami Chapati, Lachha Paratha, Kulcha alebo Naan.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára