ČO POTREBUJETE:
1 plantain / 1 plantain
3 lyžičky vody / 3tsp of water
1/4 lyžičky mletej kurkumy / 1/4tsp of turmeric
1/4 lyžičky mletého čili korenia / 1/4tsp of chilli powder
1/2 lyžičky garam masala / 1/2tsp of garam masala
5 lyžičiek plných strúhaného čerstvého kokosu / 5tsp full of fresh grated coconut
olej / oil
1/3 lyžičky rímskej rasce / 1/3tsp of cumin
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
soľ / salt
voda podľa potreby / water
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
Plantain ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme do misky. Pridáme kurkumu, garam masala, čili korenie a 3 lyžičky vody. Premiešame. / Peel the plantain and cut into small pieces. Place them in the bowl. Add turmeric, garam masala, chilli powder and 3tsp of water. Stir well.
Pridáme nastrúhaný kokos a premiešame. Necháme pol hodinky odležať. / Add grated coconut and stir. Let the mixture rest for 30 minutes.
Vo woku (kadhai) zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a rascu necháme prasknúť a rozvoňať. / Heat the oil in kadhai. Add cumin and curry leaves and let them pop up and release its aromas.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak... / Add chopped onion and garlic...
... a restujeme dohnedkava. / .... and fry until slightly brown.
Pridáme namarinovaný banán a premiešame. / Add plantain mixture and stir well.
Osolíme a "postrašíme" troškou vody (nepodlievame veľa). Dusíme na miernom ohni prikryté 15 minút. / Add salt, sprinkle some water (very little). Cook over medium heat, covered, for 15 minutes.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame. / Finally add chopped coriander leaves and stir well.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára