ČO POTREBUJETE:
1 plantain
3 lyžičky vody
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čili korenia
1/2 lyžičky garam masala
5 lyžičiek plných strúhaného čerstvého kokosu
olej
1/3 lyžičky rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
voda podľa potreby
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Plantain ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme do misky. Pridáme kurkumu, garam masala, čili korenie a 3 lyžičky vody. Premiešame.
Pridáme nastrúhaný kokos a premiešame. Necháme pol hodinky odležať.
Vo woku (kadhai) zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a rascu necháme prasknúť a rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak...
... a restujeme dohnedkava.
Pridáme namarinovaný banán a premiešame.
Osolíme a "postrašíme" troškou vody (nepodlievame veľa). Dusíme na miernom ohni prikryté 15 minút.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára