piatok 12. decembra 2025

Linecké pečivo (3:2:1) / Linzer cookies

Klasika 3:2:1.


ČO POTREBUJETE:

200g masla na pečenie (používam Amul cooking butter)
100g práškového cukru
štipka soli
300g múky (použila som Maida)
1 žĺtok
1 lyžička citrónovej kôry

jahodový džem
cukor na posypanie



AKO POSTUPOVAŤ:

Maslo nakrájame na menšie kúsky, dáme do misky a necháme ho dobre zmäknúť.

Pridáme žĺtok, kôru, cukor, soľ a preosiatu múku a vypracujeme cesto. (Najlepšie robotom, aby sme ho rukou príliš nezahrievali.)



Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ho na noc do chladničky.

Na druhý deň cesto z chladničky vyberieme a necháme ho chvíľu postáť, aby sa zohrialo a netrhalo pri vaľkaní. Potom cesto vyvaľkáme a vykrojíme požadované tvary, ktoré uložíme na plech na pečenie.



Pečieme v predohriatej rúre na 175 - 180°C, 10 minút. Upečené necháme vychládnuť na plechu, až potom preložíme na tanier alebo do krabice.

Plníme džemom a naplnené poprášime práškovým cukrom. Skladujeme v chlade.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára