ČO POTREBUJETE:
1kg menších čerstvých kreviet
3ks sušených kašmírskych chilli papričiek + 4 až 5ks byadgi chilli
voda na ich namočenie
na pastu:
asi 2 a 1/2cm čerstvého zázvoru
1/2 väčšej červenej cibule nakrájanej na pásiky
1 lyžička koriandrových semien
8ks guľôčok čierneho korenia
3-4ks schezwanského korenia (triphala)
3 hrstve čerstvého nastrúhaného kokosu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička namočenej surovej ryže
voda podľa potreby
ďalej:
olej (kokosový, arašídový)
1/2 väčšej červenej cibule nakrájanej nadrobno
soľ
1 veľký čerstvý list kurkumy
10 lupienky kokum
3 - 4ks schezwanského korenia
1 lyžička kokosového oleja na dokončenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme a premyjeme.
Chilli papričky namočíme na 30min vo vode.
Ryžu si namočíme na 30min vo vode.
Do mixéra dáme suroviny na pastu, len troŝka vody a vymixujeme. Potom pridáme znova trocha vody a vymixujeme dohladka. Pastu odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni restujeme do slabučko hneda.
Pridáme scedené krevety, soľ a povaríme 1 minútku.
Pridáme pripravenú pastu, list kurkumy, kokum, zľahka podrvené schezwanské korenie a karí povaríme ðalŝie 2 minúty.
Nakoniec vmiešame kokosový olej, hrniec zakryjeme a oheň vypneme.
Podávame najlepŝie s ryžou. Ak nechceme ryžu, môžeme podávať s Chapati a subzi alebo vypraženou rybou.
Recept je od švagrinej a jedlo aj pripravila.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára