ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):
400g stredne veľkých kreviet (váha po očistení; použila som mrazené)
na pastu:
2 stredne veľké červené cibule
1 veľká hrsť čerstvého strúhaného kokosu
5 strúčikov cesnaku
1 paradajka
1 zelená chilli paprička
hrsť koriandrovej vňate
1 lyžička tmavej rímskej rasce
voda podľa potreby
ďalej:
olej
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia
voda podľa potreby
soľ
4ks kokum
na dokončenie:
1 lyžička garam masala
1 lyžica čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv kokos pomaličky nasucho opečieme na miernom ohni do hnedkava.
Potom suroviny na pastu dáme do mixéra, premixujeme. Pridáme trocha vody a premixujeme. Pridáme ešte trocha vody, ak treba a vymixujeme do hladka.
V panvici zohrejeme olej a pridáme pripravenú pastu. Na miernom ohni ju necháme zhustnúť/zredukovať, asi 15min.
Potom pridáme mletý koriander, kurkumu a chilli korenie, premiešame. Pridáme trocha vody a znova necháme zredukovať, 10min.
Pridáme očistené krevety, soľ, trocha vody a kokum, premiešame a krevety varíme zakryté, na stredne silnom ohni asi 2 až 3min (mrazené krevety).
Ak nemáte kokum, nahradíte ho šťavou z citróna, ktorú pridáte po dovarení.
Nakoniec pridáme garam masala a trocha nasekanej koriandrovej vňate, premiešame, prejdeme varom a odstavíme, ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára