štvrtok 29. mája 2025

Krevetová masala s kokosom / Shrimp masala with coconut


ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):

400g stredne veľkých kreviet (váha po očistení; použila som mrazené)

na pastu:
2 stredne veľké červené cibule
5 strúčikov cesnaku
1 paradajka
1 zelená chilli paprička
voda podľa potreby

ďalej:
olej
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia

voda podľa potreby
soľ
4ks kokum

na dokončenie:
1 lyžička garam masala
1 lyžica čerstvej koriandrovej vňate



AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv kokos pomaličky nasucho opečieme na miernom ohni do hnedkava.



Potom suroviny na pastu dáme do mixéra, premixujeme. Pridáme trocha vody a premixujeme. Pridáme ešte trocha vody, ak treba a vymixujeme do hladka.



V panvici zohrejeme olej a pridáme pripravenú pastu. Na miernom ohni ju necháme zhustnúť/zredukovať, asi 15min.



Potom pridáme mletý koriander, kurkumu a chilli korenie, premiešame. Pridáme trocha vody a znova necháme zredukovať, 10min.



Pridáme očistené krevety, soľ, trocha vody a kokum, premiešame a krevety varíme zakryté, na stredne silnom ohni asi 2 až 3min (mrazené krevety).
Ak nemáte kokum, nahradíte ho šťavou z citróna, ktorú pridáte po dovarení.



Nakoniec pridáme garam masala a trocha nasekanej koriandrovej vňate, premiešame,  prejdeme varom a odstavíme,  ohňa.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára