štvrtok 14. augusta 2014

Krishna Jayanthi 2014

Oslava narodenia Boha Krishnu sa v skole presunula o par dni skor, pretoze sviatok vychadza na nedelu a zajtra sa oslavuje Den nezavislosti Indie. Takze sme sa rano nastrojili a isli do skoly. Rano sa zacalo modlitbou, konala sa pooja a potom deti predviedli kratky program.


11IMG_4972


11IMG_4979
Aima robi stopy, akoze tadial kracal maly Krishna.



11IMG_4986


11IMG_4987


11IMG_4988


11IMG_4991


11IMG_4993
Pooja.


11IMG_4995


11IMG_4997


11IMG_5001




11IMG_5005


11IMG_5006


11IMG_5007


11IMG_5008


11IMG_5011


11IMG_5014


11IMG_5020


11IMG_5021




11IMG_5023


11IMG_5024


11IMG_5025




11IMG_5026


11IMG_5030


11IMG_5034


11IMG_5035


11IMG_5036


11IMG_5038


11IMG_5039


11IMG_5042




11IMG_5043


11IMG_5047


11IMG_5051

utorok 5. augusta 2014

Mrkvové Pulao / Carrot Pulao


11IMG_4925



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček ryže  Basmati
voda na jej namáčanie

1 lyžica ghee
kúsok škorice
3 toboľky zeleného kardamómu
3 klinčeky
1 sušená červená chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
1 menšia paradajka
1 mrkva
2 hrnčeky vody
soľ
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
čerstvá koriandrová vňať


11IMG_4920



AKO POSTUPOVAŤ:

Hlinený hrniec na pol hodiny namočíme do vody. Ryžu prepláchneme a na 15 minút namočíme vo vode. Potom vodu scedíme. 

1


Hrniec dáme na najslabší oheň a pomaly ho zohrievame, oheň postupne zvyšujeme. Pridáme ghee. Do ghee dáme škoricu, klinčeky, kardamóm a chilli papričku. Restujeme, aby koreniny zavoňali. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať.

2


Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 

3


Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme asi 5 minút pod pokrievkou, aby sa paradajka rozpadla. Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a 2 minúty restujeme. 

4


Zeleninu zalejeme dvomi pohármi vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie a kašmírske chilli korenie. Premiešame a vodu privedieme k varu. Keď sa voda začína variť, pridáme scedenú ryžu. Premiešame a znova privedieme vodu k varu. Oheň zmiernime a pulao varíme s mierne poodchýlenou pokrievkou, kým sa voda nevyparí. 

5


Hotové pulao posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. 

6


Môžeme podávať s obľúbeným šalátom z čerstvej zeleniny, je to tiež jedlo vhodné do obedára.


11IMG_4929