ČO POTREBUJETE:
olej
3 veľké červené cibule
1 sušená červené chilli paprička
1 lyžica channa dal
soľ
1/2 lyžičky tamarindovej pasty
na Tadka:
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky asafoetida
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžice urid dal
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olej, pridáme channa dal a chilli papričku a chvíľku restujeme. Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, soľ a na miernom ohni pomaly opražíme do zlatista. Pozor, aby neprihorela, inak bude chutney horké.
Cibuľu necháme vychládnuť, dáme do mixéra, pridáme tamarindovú pastu a trocha vody a vymixujeme. Vymixované chutney preložíme do misky.
V panvici zohrejem ghee, pridáme horčičné semienko, rímsku rascu a asafoetida a necháme ich rozvoňať. Pridáme karí lístky a urid dal, oheň zmiernime a opražíme urid dal mierne do zlatista. (Ak máte slabé zuby, urid dal môžete vynechať, ten je tam dosť chrumkavý, tak nech si zub nevylomíte.)
Toto vylejeme do misky s chutney a dobre premiešame.
Podávame ihneď alebo vychladené s plackami napr. Dosa, Uthappam, Ghavan, s Idli alebo aj ku grilovanému mäsu, či do sendvičov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára