sobota 27. apríla 2024

Cibuľové chutney / Onion chutney



ČO POTREBUJETE:

olej
1 sušená červené chilli paprička
1 lyžica channa dal
soľ

1/2 lyžičky tamarindovej pasty

na Tadka:
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky asafoetida
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžice urid dal




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej, pridáme channa dal a chilli papričku a chvíľku restujeme. Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, soľ a na miernom ohni pomaly opražíme do zlatista. Pozor, aby neprihorela, inak bude chutney horké.

Cibuľu necháme vychládnuť, dáme do mixéra,  pridáme tamarindovú pastu a trocha vody a vymixujeme. Vymixované chutney preložíme do misky.

V panvici zohrejem ghee, pridáme horčičné semienko, rímsku rascu a asafoetida a necháme ich rozvoňať. Pridáme karí lístky a urid dal, oheň zmiernime a opražíme urid dal mierne do zlatista. (Ak máte slabé zuby, urid dal môžete vynechať, ten je tam dosť chrumkavý, tak nech si zub nevylomíte.)

Toto vylejeme do misky s chutney a dobre premiešame. 



Podávame ihneď alebo vychladené s plackami napr. Dosa, Uthappam, Ghavan, s Idli alebo aj ku grilovanému mäsu, či do sendvičov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára