piatok, 4. augusta 2017

Zltkove kari

Zltkove kari



CO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)

4ks vajicok uvarenych natvrdo

1/2 lyzicky horcicneho semienka

1 vacsia cervena cibula
niekolko kari listkov
kusok cerstveho zazvoru
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia

sol podla chuti
2 stredne velke zemiaky
1 paradajka
voda podla potreby
mensia hrst cerstvej koriandrovej vnate


Zltkove kari


AKO POSTUPOVAT:

Ako prve si uvarime vajicka natvrdo. Osupeme, zltka a bielka dame zvlast. Bielka si mozeme nakrajat pozdlzne alebo na mensie kusky, kto ako chce.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienka a nechame prasknut. Pridame kari listky a tiez nechame prasknut.

Zltkove kari


Dalej pridame nakrajanu cibulu a restujeme domakka na stredne silnom ohni. Potom pridame nadrobno nakrajany zazvor, a chvilocku restujeme. Pridame mletu kurkumu, mlete chilli korenie a premiesame.  Pridame ocistene a na male kocky nakrajane zemiaky, osolime, podlejeme troskou vody a na miernom ohni pod pokrievkou varime do polomakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a varime domakka. Ak treba podlejeme troskou vody este. Ked su zemiaky a paradajka makke pridame zltka a kari premiesame tak, aby sa nam zltka rozpadli a zahustili ho. Potom pridame nakrajane bielka, nasekanu koriandrovu vnat, premiesame. Nechame este minutku povarit a odlozime z ohna.

Zltkove kari


Podavame s plackami alebo s ryzou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára