Nankatai - indicke kekse

Nankatai




CO POTREBUJETE (na 13ks):

150g celozrnnej muky - Atta
150g hladkej muky - Maida
2 lyzice cicerovej muky - Besan
1 lyzica jemnej detskej krupice - Idli rava
stipka soli
1/4 lyzicky prasku do peciva
80g jemneho krystaloveho cukru
1/3 lyzicky mleteho muskatoveho orieska
1/2 lyzicky mleteho kardamonu
100ml tekuteho ghee 
(alebo podla potreby; vegani mozu pouzit kokosovy olej)

mandle alebo pistacie na ozdobenie


Nankatai



AKO POSTUPOVAT:

Do misky dame vsetky suroviny okrem orechov a vymiesime cesto konzistencie ako napr. na linecke pecivo. Nechame ho aspon hodinu odlezat zakryte v miske.

Nankatai


Potom z neho modelujeme gulocky. Musia byt hladke, ak by sa vam cesto rozpadavalo, pridame trocha ghee a znova ho premiesime rukou. Gulocky ukladame na plech kusok od seba. Na vrch kazdej gulocky dame bud mandlu alebo pistaciu, alebo oboje orechy podrvime a na kazdu gulocku dame z kazdeho troska. Troska orechy zvrchu vtlacime, aby sme gulocku trocha splostili, ale jemne nech neprasknu.

Nankatai


Ruru predohrejeme na 170st. a kekse pecieme asi 20 minut. Upecene nechame trocha vychladnut a potom rozlozime na mriezku, aby poriadne dochladli. Skladujeme v cistej nadobe na suchom mieste.

Komentáre