streda 16. marca 2016

Nankatai - indické kekse

Nankatai




ČO POTREBUJETE (na 13ks):

150g celozrnnej múky - Atta
150g hladkej múky - Maida
2 lyžice cícerovej múky - Besan
1 lyžica jemnej detskej krupice - Idli rava
štipka soli
1/4 lyžičky prášku do pečiva 
80g jemného kryštáľového cukru
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška 
1/2 lyžičky mletého kardamómu 
100ml tekutého ghee 
(alebo podľa potreby; vegáni môžu použiť kokosový olej)

mandle alebo pistácie na ozdobenie


Nankatai



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme všetky suroviny okrem orechov a vymiesime cesto konzistencie ako napr. na linecké pečivo. Necháme ho aspoň hodinu odležať zakryté v miske.

Nankatai


Potom z neho modelujeme guľôčky. Musia byť hladké, ak by sa vám cesto rozpadávalo, pridáme trocha ghee a znova ho premiesime rukou. Guľôčky ukladáme na plech kúsok od seba. Na vrch každej guľôčky dáme buď mandlu alebo pistáciu, alebo oboje orechy podrvíme a na každú guľôčku dáme z každého troška. Troška orechy zvrchu vtlačíme, aby sme guľôčku trocha sploštili, ale jemne nech neprasknú.

Nankatai


Rúru predohrejeme na 170st. a kekse pečieme asi 20 minút. Upečené necháme trocha vychládnuť a potom rozložíme na mriežku, aby poriadne dochládli. Skladujeme v čistej nádobe na suchom mieste.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára