nedeľa 3. októbra 2010

Kadhai Gosht

Je to severoindicke kari pochadzajuce zo statu Punjab; je casto sucastou svadobneho menu.
Jedlo by nemalo mat prilis vela stavy, ale nesmie zostat ani celkom suche; podava sa s Naanom alebo inymi indickymi plackami. Ja som mala trosku viac stavy, pretoze som ho podavala s dusenou ryzou.



11100_7184



AKO POSTUPOVAT:

1/2kg baranieho alebo kozlacieho/jahnacieho masa
2 zelene kardamomy
3 klinceky
2 male kusky skorice
1/2 lyzicky kurkumy
1 lyzicka kasmirskeho chilli korenia
1 lyzicka mleteho koriandru
1/2 lyzicky feniklovych semien
1/2 lyzicky rimskej rasce
2 vacsie paradajky
3/4 pohara vody
olej

na marinadu:

sol
1/2 lyzicky susenej senovky greckej (kasuri methi)
1 lyzicka garam masala
1/2 lyzicky zazvorovej pasty
1/2 lyzicky cesnakovej pasty
4 plne lyzice bieleho nesladeneho jogurtu
2-3 velke cervene cibule; rozmixovane na pastu




AKO POSTUPOVAT:

Maso ocistime a nakrajame na kocky. Vlozime do misky, osolime, pridame senovku grecku, garam masala, cesnakovu a zazvorovu pastu a premiesame. Dalej k masu primiesame jogurt a cibulu, ktoru sme rozmixovali s trochou vody na pastu. Premiesame a nechame marinovat v chladnicke minimalne 4 hodiny.

1


Na oleji, v tlakovom hrnci poprazime klinceky, skoricu a kardamom, len chvilku, kym sa uvolni aroma. Pridame maso aj s marinadou a 10 minut povarime. Pridame koriander, chilli korenie, kurkumu, fenikel, rimsku rascu a premiesame.

2


Pridame nakrajane paradajky, premiesame. Nakoniec podlejeme vodou, privedieme do varu a tlakovy hrniec uzavrieme. Ked zacne sycat, ohen zmiernime a 18 minut varime. Po 18 minutach hrniec odstavime z ohna, nechame uniknut paru, az potom ho otvorime.

3


Hotove jedlo mozete posypat nasekanou koriandrovou vnatou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára