ČO POTREBUJETE:
200ml suchého cíceru
veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1 zelená chilli paprička
2 veľké červené cibule
ghee
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
2 paradajky
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme do vody. V teplom období dávam strukoviny vždy vo vode na noc do chladničky, inak skysnú. Ráno vodu zlejeme a nalejeme novú. Uvaríme domäkka. Varím ho v tlakovom hrnci, je to rýchlejšie, trvá to asi 15-20 minút od natlakovania.
Kešu orechy si namočíme v troche vody na 30 minút.
Potom ich dáme do mixéra, pridáme niekoľko kúskov uvareného a vychládnutého cícera, chilli papričku a vodu, v ktorej sa máčali kešu orechy. (Miesto vody na namáčanie kešu orechov môžete použiť aj mlieko.) Všetko rozmixujeme na pastu.
Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na zohriatom ghee v kadhai domäkka. Pridáme nakrájané paradajky, kurkumu a garam masala, premiešame a pod pokrievkou varíme na miernom ohni domäkka (do zhustnutia). Pridáme rozmixovanú kešu pastu, podlejeme naberačkou vody z uvareného cícera a premiešame.
Pridáme uvarený a scedený cícer, kokosové mlieko, osolíme a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať.
vynikajuce (a jednoduche)! mozem iba odporucit.
OdpovedaťOdstrániťDakujem, tesim sa, ze chutilo :) Ja tiez lubim najviac jedla s hustymi omackami z kesu orechov. Ak mozem odporucit, skus Paneer butter masala http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/paneer-butter-masala.html
OdpovedaťOdstrániťna to som uz pozerala, je to v poradi:)))
OdpovedaťOdstrániťa inak jednoduche je to hlavne s cicerom v konzerve...ja nikdy nemam nervy na to, aby som ho uvarila:)
ivika, strukoviny, ktore sa varia dlhsie, aby zmakli, varim v tlakovom hrnci. Je to ovela rychlejsie.
OdpovedaťOdstrániťTak už jsem našla tu další inspiraci na cizrnu..už se mi sbíhají sliny. Naďa
OdpovedaťOdstrániťTak bude dufam chutit :)
OdstrániťVelmi jednoduchý a výborný recept. Vďaka vám moja dcérka začala jesť príkrmy. Bežné u nás pripravované alebo kupované príkrmy nechce, keď uvarím indiu dá si celú misku.
OdpovedaťOdstrániťJuu to som velmi rada. Posielam bostek malinkej :)
OdstrániťVařím s Vámi už několik let, ale tento recept mi chutná ze všeho nejvíc. :) Právě jsem ho dovařila a vypadá jak z Vaší fotky a chutná fakt skvěle. Díky za výborné recepty, začala jsem podle nich vařit po návratu dvou cest po Indii.
OdpovedaťOdstrániťSom velmi rada, ze Vam chuti :)Pozdravujem!
OdstrániťKoľko je to porcií cca? Dik ;)
OdpovedaťOdstrániťAsi 4, zalezi ako sa podava.
Odstrániť