nedeľa 24. októbra 2010

Lečo / Lecho

Lečo je také typické jarné jedlo pre mňa. Doma ho moja mama varievala s pikantnou klobáskou, ale keďže u nás klobásky nepredávajú, robím bez a stále je výborné... Okrem iného, takto pripravené lečo je vlastne ako turecké Menemen


11IMG_3831



ČO POTREBUJETE (asi na 2-3 porcie):

1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves 
3 mäsité zelené papriky / 3 green bell peppers (green capsicum)
2 menšie paradajky / 2 smaller tomatoes 
olej / oil
soľ / salt
štipka mletého čierneho korenia / pinch of black pepper powder 
1/2 lyžičky mletej sladkej papriky / 1/2 tsp paprika powder 
štipka mletého chilli korenia (nemusí byť, ale odporúčam pridať) / pinch of chilli powder (optional)
voda na podliatie / water
3 vajíčka / 3 eggs


11IMG_3843



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej a popražíme na ňom nakrájaný (alebo nastrúhaný) cesnak a cibuľku, kým cibuľa nezosklovatie. / Heat oil in the pan, add chopped onion and grated garlic and fry on low heat until onion is soft.

11IMG_3820


Pridáme nakrájanú papriku, soľ, mletú sladkú papriku, chilli korenie a mleté čierne korenie. / Add cut bell pepper, salt, paprika powder, chilli powder and black pepper powder. 

11IMG_3821


Podlejeme asi 100ml vody, privedieme k varu, potom oheň zmiernime a prikryté dusíme, kým paprika nie je mäkká, asi 10-15 minút. / Add about 100ml of water, bring it to boil and reduce the heat. Cover the pan and cook it for 10 to 15min 

11IMG_3824


Potom pridáme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút. Dávame pozor, aby sme v panvici mali stále troška tekutiny. Je lepšie podlievať menej a radšej po troškách podlievať počas varenia podľa potreby. / Then add cut tomatoes and cook for 5min. You need to have some liquid in your pan, but not too much, keep adding little bit of hot water whenever needed.

1


Kým sa dodusí zelenina, do misky si rozbijeme vajíčka a vidličkou rozšľaháme. Keď je zelenina udusená a vydusila sa nám všetka tekutina, trošička podlejeme, aby nám nevznikla praženica po pridaní vajíčok, ale aby sa vajíčka v šťave zrazili. Naopak ak máme veľa šťavy, chvíľu necháme na silnom ohni časť šťavy vyvariť. Potom pridáme rozšľahané vajíčka a na miernom ohni, premiešavame, kým sa vajíčka nezrazia. Potom lečo prikryjeme, odstavíme z ohňa a necháme ešte 5 minút postáť. / While the veggies are cooked break eggs and whisk them with the fork. When veggies are done check if you have enough liquid in the pan (you are not making scrambled eggs). Then add whisked eggs and continously stir on low heat until eggs thicken (see the picture below). Then cover the pan, remove it from the heat and let it rest for 5min.

2


Podávame s chlebom. / Serve with bread.



11IMG_3844

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára