pondelok 25. októbra 2010

Cícer v kešu omáčke

Cicer v kesu omacke



ČO POTREBUJETE:

200ml suchého cíceru
veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1 malá zelená chilli paprička
2 veľké červené cibule
ghee
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
2 paradajky

Cicer v kesu omacke



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namočíme do vody. V teplom období dávam strukoviny vždy vo vode na noc do chladničky, inak skysnú. Ráno vodu zlejeme a nalejeme novú. Uvaríme domäkka. Varím ho v tlakovom hrnci, je to rýchlejšie, trvá to asi 15-20 minút od natlakovania.

22cicer v kesu omacke 001


Kešu orechy si namočíme v troche vody na 30 minút.

22cicer v kesu omacke 003


Potom ich dáme do mixéra, pridáme niekoľko kúskov uvareného a vychládnutého cícera, chilli papričku a vodu, v ktorej sa máčali kešu orechy. (Miesto vody na namáčanie kešu orechov môžete použiť aj mlieko.) Všetko rozmixujeme na pastu.

22cicer v kesu omacke 004

22cicer v kesu omacke 006


Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na zohriatom ghee v hlbšej panvici (woku) domäkka. Pridáme nakrájané paradajky, kurkumu a garam masala, premiešame a pod pokrievkou varíme  na miernom ohni domäkka (do zhutnutia). Pridáme rozmixovanú kešu pastu, podlejeme naberačkou vody z uvareného cícera a premiešame.

Cicer v kesu omacke


Pridáme uvarený a scedený cícer, kokosové mlieko, osolíme a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať.

Cicer v kesu omacke


Podávame s plackami Paratha alebo Chapati.


Cicer v kesu omacke

12 komentárov:

  1. vynikajuce (a jednoduche)! mozem iba odporucit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem, tesim sa, ze chutilo :) Ja tiez lubim najviac jedla s hustymi omackami z kesu orechov. Ak mozem odporucit, skus Paneer butter masala http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/paneer-butter-masala.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na to som uz pozerala, je to v poradi:)))
    a inak jednoduche je to hlavne s cicerom v konzerve...ja nikdy nemam nervy na to, aby som ho uvarila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ivika, strukoviny, ktore sa varia dlhsie, aby zmakli, varim v tlakovom hrnci. Je to ovela rychlejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak už jsem našla tu další inspiraci na cizrnu..už se mi sbíhají sliny. Naďa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi jednoduchý a výborný recept. Vďaka vám moja dcérka začala jesť príkrmy. Bežné u nás pripravované alebo kupované príkrmy nechce, keď uvarím indiu dá si celú misku.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vařím s Vámi už několik let, ale tento recept mi chutná ze všeho nejvíc. :) Právě jsem ho dovařila a vypadá jak z Vaší fotky a chutná fakt skvěle. Díky za výborné recepty, začala jsem podle nich vařit po návratu dvou cest po Indii.

    OdpovedaťOdstrániť