pondelok 25. októbra 2010

Cícer v kešu omáčke / Chickpeas in cashew sauce

Cicer v kesu omacke



ČO POTREBUJETE:

200ml suchého cíceru / 200ml of dry chickpeas
veľká hrsť kešu orechov (nesolených) / handful of cashews
voda / water
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
2 veľké červené cibule / 2 big red onions
ghee / ghee
soľ / salt
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp termaric (haldi)
1 lyžička garam masala / 1 tsp garam masala
2 paradajky / 2 tomatoes
100ml kokosového mlieka / 100ml coconut milk
koriandrová vňať / coriander leaves 


Cicer v kesu omacke



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namočíme do vody. V teplom období dávam strukoviny vždy vo vode na noc do chladničky, inak skysnú. Ráno vodu zlejeme a nalejeme novú. Uvaríme domäkka. Varím ho v tlakovom hrnci, je to rýchlejšie, trvá to asi 15-20 minút od natlakovania. / Wash and soak chickpeas overnight in the water. Strain the water in the morning, put chickpeas in pressure cooker, add new water to cover them and cook them under pressure for about 15 to 20min.

22cicer v kesu omacke 001


Kešu orechy si namočíme v troche vody na 30 minút. / Soak cashew in water for 30min.

22cicer v kesu omacke 003


Potom ich dáme do mixéra, pridáme niekoľko kúskov uvareného a vychládnutého cícera, chilli papričku a vodu, v ktorej sa máčali kešu orechy. (Miesto vody na namáčanie kešu orechov môžete použiť aj mlieko.) Všetko rozmixujeme na pastu. / Then put cashew in mixer, add few cooked chickpeas, green chilli and some water in which you soaked cashews. (Instead of water you can also use milk.) Blend to make a smooth paste. 

22cicer v kesu omacke 004

22cicer v kesu omacke 006


Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na zohriatom ghee v kadhai domäkka. Pridáme nakrájané paradajky, kurkumu a garam masala, premiešame a pod pokrievkou varíme  na miernom ohni domäkka (do zhustnutia). Pridáme rozmixovanú kešu pastu, podlejeme naberačkou vody z uvareného cícera a premiešame. / Heat ghee in kadhai a and fry finely chopped onion until it's soft. Add cut tomato, termaric and garam masala, stir and cook on low heat, covered until tomato is soft. Add cashew paste, add 1 ladle of water from chickpeas and stir well.

Cicer v kesu omacke


Pridáme uvarený a scedený cícer, kokosové mlieko, osolíme a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať. / Add cooked, strained chickpeas, coconut milk, salt and heat through. Stir in chopped coriander leaves. 

Cicer v kesu omacke


Podávame s plackami Paratha alebo Chapati. / Serve with Indian breads such Paratha or Chapati.


Cicer v kesu omacke

12 komentárov:

  1. vynikajuce (a jednoduche)! mozem iba odporucit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem, tesim sa, ze chutilo :) Ja tiez lubim najviac jedla s hustymi omackami z kesu orechov. Ak mozem odporucit, skus Paneer butter masala http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/paneer-butter-masala.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na to som uz pozerala, je to v poradi:)))
    a inak jednoduche je to hlavne s cicerom v konzerve...ja nikdy nemam nervy na to, aby som ho uvarila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ivika, strukoviny, ktore sa varia dlhsie, aby zmakli, varim v tlakovom hrnci. Je to ovela rychlejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak už jsem našla tu další inspiraci na cizrnu..už se mi sbíhají sliny. Naďa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi jednoduchý a výborný recept. Vďaka vám moja dcérka začala jesť príkrmy. Bežné u nás pripravované alebo kupované príkrmy nechce, keď uvarím indiu dá si celú misku.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vařím s Vámi už několik let, ale tento recept mi chutná ze všeho nejvíc. :) Právě jsem ho dovařila a vypadá jak z Vaší fotky a chutná fakt skvěle. Díky za výborné recepty, začala jsem podle nich vařit po návratu dvou cest po Indii.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Koľko je to porcií cca? Dik ;)

    OdpovedaťOdstrániť