ČO POTREBUJETE:
asi 12ks kuracích lízatiek (alebo krídel)
na marinádu:
mlieko
1/4 lyžičky soli
1 vajce
1 lyžica kečupu
na obaľovanie:
múka
2 lyžice kukuričného škrobu
soľ
1 lyžička sušeného cesnaku
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
olej na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Suroviny na marinádu vymiešame v hlbokej miske a dáme do nej kuracie paličky. Necháme marinovať aspoň hodinu.
V miske zmiešame suroviny na obaľovanie.
V hlbokej panvici rozpálive dostatok oleja, paličky sa budú fritovať.
Marinádu z paličiek zlejeme do druhej misky.
Kuracie paličky postupne obalíme v múke. Znova ponoríme do marinády (ktorú sme si zliali) a opäť obalíme v múke. Otrasieme trocha, aby zbytočne múka nepadala do oleja a nehorela v ňom. Paličky dáme postupne pražiť, na miernom ohni, nie veľa kusov naraz, aby sme príliš neznížili teplotu oleja. Pražíme z oboch strán do zlatista.
Podávala som s pečenými zemiakmi a dipom.
Na dip:
150ml majonézy/majolky
1 lyžička dižónskej horčice
3 lyžice medu
1 lyžicka citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušenej cibule
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
štipka mletej papriky
štipka mletého čierneho korenia
Všetko dáme do misky a dobre vymiešame. Skladujeme v chladničke v dobre uzavretej dózičke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára