štvrtok 2. mája 2024

Vyprážané kuracie "lízatká" / Fried chicken lollipops

 


ČO POTREBUJETE:

asi 12ks kuracích lízatiek (alebo krídel)


na marinádu:

mlieko

1/4 lyžičky soli

1 vajce

1 lyžica kečupu


na obaľovanie:

múka

2 lyžice kukuričného škrobu

soľ

1 lyžička sušeného cesnaku

1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia


olej na vyprážanie


AKO POSTUPOVAŤ:

Suroviny na marinádu vymiešame v hlbokej miske a dáme do nej kuracie paličky. Necháme marinovať aspoň hodinu.


V miske zmiešame suroviny na obaľovanie. 

V hlbokej panvici rozpálive dostatok oleja, paličky sa budú fritovať.

Marinádu z paličiek zlejeme do druhej misky.

 

Kuracie paličky postupne obalíme v múke. Znova ponoríme do marinády (ktorú sme si zliali) a opäť obalíme v múke. Otrasieme trocha, aby zbytočne múka nepadala do oleja a nehorela v ňom. Paličky dáme postupne pražiť, na miernom ohni, nie veľa kusov naraz, aby sme príliš neznížili teplotu oleja. Pražíme z oboch strán do zlatista. 


Podávala som s pečenými zemiakmi a dipom.



Na dip:

150ml majonézy/majolky

1 lyžička dižónskej horčice

3 lyžice medu

1 lyžicka citrónovej šťavy

1/2 lyžičky sušenej cibule

1/2 lyžičky sušeného cesnaku

štipka mletej papriky

štipka mletého čierneho korenia


Všetko dáme do misky a dobre vymiešame. Skladujeme v chladničke v dobre uzavretej dózičke. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára