ČO POTREBUJETE:
150ml sušeného hnedého cícera
voda na jeho uvarenie
na karí základ:
olej alebo ghee
2 väčšie červené cibule
2 väčšie paradajky
hrsť kešu orechov
ďalej:
1 plná lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky asafoetida
1/2 lyžičky mleté kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžička jaggery
soľ
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
voda podľa potreby
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer na noc namočíme vo vode (ja ho dávam do chladničky kvôli horku v kuchyni, aby neskysol).
Ráno vodu scedíme, cícer dáme do tlakového hrnca, pridáme bobkový list, zalejeme čerstvou vodou a varíme asi 30min od natlakovania.
Kým sa cícer varí zohrejeme olej v panvici. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni do mäkka a trocha do hnedkava.
Pridáme nakrájané paradajky a kešu orechy a pod pokrievkou na mierno dusíme asi 15min. Necháme vychládnuť. Potom túto zmes dáme do mixéra, pridáme trocha vody z cícera a rozmixujeme na karí základ. Odložíme ho bokom do daľšieho použitia.
V tej istej panvici znova zohrejeme ghee, pridáme asafoetida a cesnakovo zázvorovú pastu a chvíľku restujeme. Pridáme kurkumu, chilli korenie, koriander, jaggery, garam masala a premiešame.
Pridáme uvarený cícer aj vodu, v ktorej sa varil (pridáme postupne, aby sme nemali karí veľmi riedke), soľ, sušené lístky senovky gréckej, premiešame a privedieme k varu.
Pridáme karí základ a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a varíme na miernom ohni pod pokrievkou ďaľších 10min.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára