streda 27. apríla 2011

Pečené kuracie stehná s citrónovo-medovou zálievkou a 20 strúčikmi cesnaku

22kura 012




ČO POTREBUJETE:

2 väčšie kuracie stehná s kĺbom
soľ

2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice olivového oleja
20ks strúčikov cesnaku
1 plochá lyžica sušeného oregana

na dokončenie:
2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice medu



22kura 022



AKO POSTUPOVAŤ:

Stehná umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáča. Pridáme cesnak a polejeme ich olejom a šťavou z citróna. Pekáč zakryjeme tesne alobalom. Rúru vyhrejeme na 200st.

22kura 005


Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a stehná pečieme 30 minút. Zatiaľ si v miske zmiešame šťavu z citróna a med.

Po pol hodine pekáč vyberieme a stehná polejeme medovo-citrónovou zálievkou. Pekáč znova vložíme do rúry a pečieme už odokryté ďalších 10 minút.

22kura 009

22kura 010



Ja som podávala so zemiakovým pyré, ale hodili by sa aj pečené zemiačky.



22kura 019





10 komentárov:

  1. urcite vyborna marinadka,Miska!!!snad raz vyskusam,ked sa pomaly prinavratime k papkaniu masa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kráásny recept ... kuriatko vyzerá úžasne ... mám rada takéto recepty ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnaaaaaaam, take zvodne stehienko, veru by som nim nepohrdla:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miška bez kože ?Tú mám najradšej... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bozulka, tam kde kupujem su tak sikovni, ze kym otvorim pusu, ze kozu nechat, kura je uz ocistene :) Tu nikto kozu a vnutornosti neje a pecienky tiez asi kupujem len ja :)

      Odstrániť