Methi Muthia

Recept pochadza zo statu Gujarat. 


22methi muthia 013



CO POTREBUJETE (na 7ks):

1/2 hrnceka cicerovej muky Besan
sol podla chuti
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 mleteho koriandru
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1/3 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky krystaloveho cukru
cerstva senovka grecka - listky
voda podla potreby (alebo nesladeny biely jogurt)

olej na vysmazanie



22methi muthia 016



AKO POSTUPOVAT:

Pouzila som senovku, ktoru som si sama vypestovala.

22methi muthia 005


Do misky dame muku, korenia, cukor, sol a nasekane listocky senovky greckej (nepouzite stonky).

22methi muthia 006

22methi muthia 007



Dalej pridame vodu alebo jogurt a vymiesime cesto.

22methi muthia 008


Cesto rozdelime na rovnake diely a vymodelujeme male valceky.

22methi muthia 010


V hlbokej panvici zohrejeme olej (valceky budeme fritovat). Ked je dostatocne horuci valceky v nom vysmazime dohnedkava - zlatista.

22methi muthia 012

Podavame s chutney.


Tip: Ak nechcete vysmazat, valceky mozete uparit. Do hrnca dame vodu. Ked sa zacne varit, polozime nan hrniec na parenie, ktory ma na dne dierky. Potrieme ho olejom a ulozime nan valceky. Vrchny hrniec prikryjeme pokrievkou a na stredne silnom ohni parime 10-20 minut. Zalezi od velkosti valcekov. Uparene valceky nakrajame na hrubsie kolieska a opecieme este na panvici potretej olejom, aby mali troska akoby chrumavu korku.

Komentáre

Zverejnenie komentára