ČO POTREBUJETE:
1 hrnček suchej fazule Rajma
voda na namáčanie a uvarenie fazule
1 ázijský bobkový list (Tej patta)
1 lyžica ghee
1 plochá lyžička horčičného semienka
1 lyžička urid dal
niekoľko karí lístkov
3 sušené červené chili papričky
štipka asafoetida
soľ
3 lyžice čerstvého strúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľu na noc namočíme vo vode. Ráno scedíme, dáme do hrnca, zalejeme novou, čistou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme do mäkka. Snažíme sa nerozvariť ich. Uvarené scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko a urid dal. Semienko necháme prasknúť a urid dal trošička zhnednúť.
Potom pridáme chili papričky, asafoetida a karí lístky. Lístky necháme vypraskať.
Ďalej pridáme uvarenú fazuľu a soľ. Premiešame a 2 minútky restujeme.
Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos, premiešame a odstavíme s ohňa. Necháme 10 minút pod pokrievkou odpočívať.
Podávame s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára