ČO POTREBUJETE:
1 lyžička koriandrových semien
3 sušené červené chili papričky
olej
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky tamarindovej pasty
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
soľ
200ml vody
1 lyžička garam masala
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme koriandrové semienka a chili papričky. Restujeme na stredne silnom ohni, kým semienka nezavoňajú a chili nezmenia troška farbu. Necháme trocha vychládnuť a dáme do mixéra.
Do mixéra ďalej pridáme čerstvý strúhaný kokos, tamarindovú pastu a mletú kurkumu.
Pridáme trocha vody a vymixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do ďalšieho použitia.
V tom istom hrnci, kde sme opražili koriandrové semienka a chili znova zohrejeme troška oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovo-zázvorovú pastu.
Cibuľu restujeme, kým nezmäkne.
Potom pridáme očistené krevety, soľ a garam masala. Premiešame. (Ak chcete, môžete si pridať ešte mleté chili korenie, asi pol lyžičky.)
Ďalej pridáme kokosovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili a podlejeme trochou vody. Karí privedieme k varu a hrniec prikryjeme pokrievkou. Oheň zmiernime a karí varíme 6-8 minút.
Hotové odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou.
nastala chvila, ked som Ti zacala zavidite pracu Tvojho manzela.....ochutnala som krevety (aj udeneho lososa, ale ten je mimo tohoto prispevku :-)) a ja som mala pocit, ze som nic lepsie nikdy nejedla. Asi som sa ich konecne po rokoch naucila spravne pripravovat, alebo som zacala kupovat kvalitnejsie...
OdpovedaťOdstrániťMili rozdiel je hlavne v tom, ci su cerstve. Jedla som aj mrazene, ale to sa neda vobec porovnat.
Odstrániť