utorok 10. septembra 2013

Smažené krevety v krupicovom obale / Fried prawns with rava


22krevetove pulao 047



ČO POTREBUJETE:

veľké čerstvé tigrie krevety / fresh tiger prawns

na marinádu / for marination:
mletá kurkuma / turmeric (haldi)
mleté chilli korenie / chilli powder
soľ / salt
(môžete použiť aj troška šťavy z citróna) / (you can use little bit of lemon juice too)

na obaľovanie / for coating:
detská krupica (idli rava) / rava (semolina)
ryžová múka (alebo kukuričný škrob) / Rice flour (or corn flour/starch)
štipka soli / pinch of salt
mletá kurkuma / turmeric (haldi)
mleté chilli korenie / chilli powder

olej na vysmážanie / oil for frying


22krevetove pulao 040



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, umyjeme, osušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, kurkumu, chilli korenie a premiešame. Necháme ich aspoň 30 minút odležať. / Clean the prawns, dry them and keep in the bowl. Add salt, turmeric, chilli powder and mix well. Let it marinate for 30min.

V miske zmiešame suroviny na obaľovanie. Korenie pridáme podľa chuti a už len štipku soli, pretože sme solili aj krevety. / In other bowl mix ingredients for coating. Don't add too much salt, it was used also for marination.

V hlbokej panvici zohrejeme toľko oleja, aby pokryl dno panvice. Čiže, aby krevety v oleji neplávali. Postupne obalíme krevety z pripravenej zmesi a vkladáme do horúceho oleja. Nesmažíme príliš veľa kusov naraz. Krevety smažíme na stredne silnom ohni, dohneda. Maximálne 3 minúty z každej strany. / In frying pan heat oil. Prawns will be shallow fried. Work in batches. Take part of the prawns and put them to the bowl with coating mixture. Coat them all properly, use your fingers to do that. Place them on hot oil and fry them on medium heat. Maximum 3min from each side.






Video ako sa čistia krevety:
(ja používam druhý spôsob, vytiahnutie)




Alebo ako vám ich očistia lokálne na trhu za príplatok 20,- rupií. (1kg neočistených kreviet = 250,- rupií)



4 komentáre:

  1. to jsi obalovala pouze v suché hmotě?(to ty krevety museli být asi docela mokré z toho citrónu)
    J

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano len v suchej. Prilis mokre byt nesmu tie krevety, lebo ten obal potom opadava pri smazeni. Ale funguje to len s velkymi krevetami (u mna). Z mensich mi sucha zmes vzdy spadne pri smazeni. Takze male krevety neodporucam pouzit.

      Odstrániť
    2. Moc děkuji, ten obal vypadá super.

      Odstrániť
    3. Odporucam nebat sa tu cili korenia. Na povedzme 3 lyzice krupice a 1 lyzicu ryzovej muky kludne 1 lyzicka cili.

      Odstrániť