utorok 10. septembra 2013

Smažené krevety v krupicovom obale


22krevetove pulao 047



ČO POTREBUJETE:

veľké čerstvé tigrie krevety

na marinádu:
mletá kurkuma
mleté chilli korenie
soľ
(môžete použiť aj troška šťavy z citróna)

na obaľovanie:
detská krupica (idli rava)
ryžová múka (alebo kukuričný škrob)
štipka soli
mletá kurkuma
mleté chilli korenie

olej na vysmážanie


22krevetove pulao 040



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, umyjeme, osušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, kurkumu, chilli korenie a premiešame. Necháme ich aspoň 30 minút odležať.

V miske zmiešame suroviny na obaľovanie. Korenie pridáme podľa chuti a už len štipku soli, pretože sme solili aj krevety.

V hlbokej panvici zohrejeme toľko oleja, aby pokryl dno panvice. Čiže, aby krevety v oleji neplávali. Postupne obalíme krevety z pripravenej zmesi a vkladáme do horúceho oleja. Nesmažíme príliš veľa kusov naraz. Krevety smažíme na stredne silnom ohni, dohneda. Maximálne 3 minúty z každej strany.






Video ako sa čistia krevety:
(ja používam druhý spôsob, vytiahnutie)


4 komentáre:

  1. to jsi obalovala pouze v suché hmotě?(to ty krevety museli být asi docela mokré z toho citrónu)
    J

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano len v suchej. Prilis mokre byt nesmu tie krevety, lebo ten obal potom opadava pri smazeni. Ale funguje to len s velkymi krevetami (u mna). Z mensich mi sucha zmes vzdy spadne pri smazeni. Takze male krevety neodporucam pouzit.

      Odstrániť
    2. Moc děkuji, ten obal vypadá super.

      Odstrániť
    3. Odporucam nebat sa tu cili korenia. Na povedzme 3 lyzice krupice a 1 lyzicu ryzovej muky kludne 1 lyzicka cili.

      Odstrániť