pondelok 23. septembra 2013

Pečená kapusta / Baked cabbage

Pecena kapusta



ČO POTREBUJETE:

1 menšiu kapustu / 1 small cabbage
cesnak / garlic
1 lyžička sušeného cesnaku / 1 tsp garlic powder 
soľ / salt
sušenú bazalku / dry basil
olivový olej / olive oil



Pecena kapusta



AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nakrájame. Pekáč vystelieme alobalom a pokvapkáme olivovým olejom. Kapustu uložíme v jednej vrstve. Pridáme strúčiky cesnaku. (Kľudne môžete použiť viac alebo na kapustu položiť aj celú hlavičku cesnaku.) Osolíme, pridáme syšený cesnak, troška sušenej bazalky. Zasa troška pokvapkáme olivovým olejom. Rúru predohrejeme na 180st. a kapustu pečieme odokrytú 25 minút. / Slice the cabbage. Rubbthe baking tray with oil and place cabbage slices onnit in one layer. Add garlic cloves (as many as you like). Sprinkle some salt, garkic powder, dry basil and drizzle with oil. Preheat your oven to 180deg. and bake the cabbage for 25min. 

Pecena kapusta


Môžeme podávať samotnú s dressingom, ako šalát, ako náplň do sendvičov, či bagiet alebo ako prílohu ku grilovaným, pečeným mäsám, či steakom. / Serve it with some dressing, or as a salad, or use it as a sandwich/baguette filling, or as a side dish with roasted, grilled meat or steak.



Pecena kapusta

1 komentár: