Rajma Sundal


22rajma sundal 028





CO POTREBUJETE:

1 hrncek suchej fazule Rajma
voda na namacanie a uvarenie fazule
1 azijsky bobkovy list (Tej patta)

1 lyzica ghi
1 plocha lyzicka horcicneho semienka
1 lyzicka urid dal
niekolko kari listkov
3 susene cervene cili papricky
stipka asafoetida

sol
3 lyzice cerstveho struhaneho kokosu



22rajma sundal 031



AKO POSTUPOVAT:

Fazulu na noc namocime vo vode. Rano scedime, dame do hrnca, zalejeme novou, cistou vodou, pridame bobkovy list a uvarime do makka. Snazime sa nerozvarit ich. Uvarene scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

22rajma sundal 003


Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame horcicne semienko a urid dal. Semienko nechame prasknut a urid dal trosicka zhnednut.

22rajma sundal 015


Potom pridame cili papricky, asafoetida a kari listky. Listky nechame vypraskat.

22rajma sundal 018


Dalej pridame uvarenu fazulu a sol. Premiesame a 2 minutky restujeme.

22rajma sundal 020


Nakoniec pridame nastruhany kokos, premiesame a odstavime s ohna. Nechame 10 minut pod pokrievkou odpocivat.

22rajma sundal 022


Podavame s plackami.



Komentáre