pondelok, 10. novembra 2014

Methi Dal


IMG_6732


CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka toor dal
2 hrnceky vody
1 stredne velka paradajka
3 zelene chilli papricky
1/3 lyzicky mletej kurkumy

1 lyzica ghee
1/2 lyzicky tmavych horcicnych semien
1/2 lyzicky rimskej rasce
niekolko kari listkov
2 struciky cesnaku

sol


IMG_6734



AKO POSTUPOVAT:

Rano som zostrihala cast senovky, ktoru si pestujem na balkone a rozhodla sa urobit dal. 

IMG_6726


Toor dal dame do tlakoveho hrnca, zalejeme vodou, pridame nakrajanu paradajku, mletu kurkumu, chilli papricky a listky senovky greckej (bez stopiek, len listky). Hrniec uzavrieme a dal dame varit (bez hvizdalky). Ked sa hrniec natlakuje, ohen zmiernime a dal varime 15 minut. Potom ohen vypneme a paru nechame samovolne odist. Po otvoreni hrnca dal dame naspat na ohen a privedieme k varu.

IMG_6724


Zatial si pripravime Tadka. Do mensieho hrnca dame ghee a zohrejeme ho. Pridame rimsku rascu a horcicne semienka a nechame ich rozvonat. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a kari listky a chvilku poprazime. Pozor, aby cesnak neprihorel. Tuto Tadka vylejeme do variaceho sa dalu. Vsetko nam to pekne zasyci. Premiesame, osolime a odstavime z ohna. 

1


Podavame s ryzou.


IMG_6735

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára