pondelok 10. novembra 2014

Methi Dal (Dal so senovkou gréckou) / Dal with fresh fenugreek leaves




ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka toor dal
2 hrnčeky vody
1 stredne veľká paradajka
3 zelené chilli papričky
1/2 lyžičky mletej kurkumy

1 lyžica ghee
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien
1/2 lyžičky rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
2 strúčiky cesnaku

soľ





AKO POSTUPOVAŤ:

Ráno som zostrihala časť senovky, ktorú si pestujem na balkóne a rozhodla sa urobiť dal.

IMG_6726


Prepláchnutý toor dal dáme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, pridáme nakrájanú paradajku, mletú kurkumu, chilli papričky a lístky senovky gréckej (bez stopiek, len lístky). Hrniec uzavrieme a dal dáme variť (bez hvížďalky). Keď sa hrniec natlakuje, oheň zmiernime a dal varíme 15 minút. Potom oheň vypneme a paru necháme samovoľne uniknúť. Po otvorení hrnca dal dáme naspäť na oheň a privedieme k varu.

IMG_6724


Zatiaľ si pripravíme Tadka. Do menšieho hrnca dáme ghee a zohrejeme ho. Pridáme rímsku rascu a horčičné semienka a necháme ich rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a karí lístky a chvíľku popražíme. Pozor, aby cesnak neprihorel. Túto Tadka vylejeme do variaceho sa dalu. Všetko nám to pekne zasyčí. Premiešame, osolíme a odstavíme z ohňa.

1


Podávame s ryžou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára