ČO POTREBUJETE:
100ml mungo fazuliek
vodu na ich namočenie a uvarenie
1 ázijský bobkový list (tej patta)
veľká hrsť kešu orechov
soľ
tandoori masala (alebo zomleté čierne korenie)
niekoľko lístkov bazalky thajskej (alebo obyčajnej, akú máte)
troška citrónovej šťavy
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo si na noc namočíme vo vode. Potom ho prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme novou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka, až tak, aby sa rozvarili fazuľky.
Zvlášť si na suchej panvici opečieme kešu orechy.
Uvarené mungo dáme do mixéra, pridáme kešu orechy a troška vody z mungo, ak nám zostala a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu nátierky. Nátierku preložíme do misky, pridáme soľ a korenie a premiešame dobre. Pridáme nasekané bazalkové lístky, premiešame. Nádobu uzavrieme a uložíme do chladničky vychladiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára