piatok 21. novembra 2014

Mungo - kešu nátierka / Moong dal and cashews spread

Mungo - kesu natierka



ČO POTREBUJETE:

100ml mungo fazuliek / 100ml whole green gram (moong dal)
vodu na ich namočenie a uvarenie / water for soaking and cooking 
1 ázijský bobkový list (tej patta) / 1 bay leaf
veľká hrsť kešu orechov / handful of cashews 
soľ / salt
tandoori masala (alebo zomleté čierne korenie) / tandoori masala or black pepper powder
niekoľko lístkov bazalky thajskej (alebo obyčajnej, akú máte) / few basil leaves (I grow and use Thai basil, it tastes very good in spreads)
troška citrónovej šťavy / few drops of lemon juice 


IMG_7235



AKO POSTUPOVAŤ:

Mungo si na noc namočíme vo vode. Potom ho prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme novou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka, až tak, aby sa rozvarili fazuľky. / Soak moong dal in water overnight. Rinse and put in the pot. Add water, bay leaf and cook until it's soft. You can overcook the beans.

1


Zvlášť si na suchej panvici opečieme kešu orechy. / Dry roast cashews in the pan.

2


Uvarené mungo dáme do mixéra, pridáme kešu orechy a troška vody z mungo, ak nám zostala a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu nátierky. Nátierku preložíme do misky, pridáme soľ a korenie a premiešame dobre. Pridáme nasekané bazalkové lístky, premiešame. Nádobu uzavrieme a uložíme do chladničky vychladiť. / When moong dal is cooked, strain them and put in the mixer. Add roasted cashews and little bit of water you used to cook moong beans. Mix it to get smooth paste. Transfer the spread to the bowl, add salt, spices, chopped basil leaves, lemon juice and stir well. Store covered in the refrigerator. 

3


Podávame s chlebom alebo pečivom. / Serve with bread or breakfast rolls. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára