piatok 21. novembra 2014

Mungo - kešu nátierka / Moong dal and cashews spread

Mungo - kesu natierka


ČO POTREBUJETE:

100ml mungo fazuliek
vodu na ich namočenie a uvarenie
1 ázijský bobkový list (tej patta)
veľká hrsť kešu orechov
soľ
tandoori masala (alebo zomleté čierne korenie)
niekoľko lístkov bazalky thajskej (alebo obyčajnej, akú máte)
troška citrónovej šťavy


IMG_7235



AKO POSTUPOVAŤ:

Mungo si na noc namočíme vo vode. Potom ho prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme novou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka, až tak, aby sa rozvarili fazuľky.

1


Zvlášť si na suchej panvici opečieme kešu orechy. 

2


Uvarené mungo dáme do mixéra, pridáme kešu orechy a troška vody z mungo, ak nám zostala a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu nátierky. Nátierku preložíme do misky, pridáme soľ a korenie a premiešame dobre. Pridáme nasekané bazalkové lístky, premiešame. Nádobu uzavrieme a uložíme do chladničky vychladiť. 

3


Podávame s chlebom alebo pečivom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára