nedeľa 19. marca 2023

Chlieb s ľanovými semienkami / Bread with flax seeds



ČO POTREBUJETE:

2 hrnčeky múky maida

1 hrnčeky múky atta

2 lyžice ľanových semienok, pomlieť

1 lyžička rímskej rasce 

1 plná lyžička soli

1 lyžička jaggery

1 lyžička sušeného droždia

asi 400ml teplej vody, alebo podľa potreby 

2 lyžice oleja

1 lyžica bieleho vínneho octa


na dokončenie:

mlieko na potretie chleba

biele aj čierne sezamové semienka




AKO POSTUPOVAŤ:

Vo veľkej miske zmiešame múky, soľ, rascu, jaggery, pomleté ľanové semienka, driždie. 



Pridáme zohriatu vodu, ocot a olej a vymiesime cesto. Zakryjeme ho a necháme 30min kysnúť.


Formu si vymastíme olejom a rúru dáme vyhriať na 180 - 200st. Na spodok rúry dáme malú plechovú misku s vodou.

Cesto znova premiesime (podsypeme múkou), vytvarujeme a uložíme do formy. Necháme ho znova kysnúť asi 20min. 


Potrieme ho mliekom a posypeme sezamom. (Semienka si opečieme trocha na suchej panvici pred posypaním.)


Cesto na chlieb vložíme do rúry a pečieme asi 55 - 60min, do zlatista.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára