ČO POTREBUJETE:
2 hrnčeky múky maida
1 hrnčeky múky atta
2 lyžice ľanových semienok, pomlieť
1 lyžička rímskej rasce
1 plná lyžička soli
1 lyžička jaggery
1 lyžička sušeného droždia
asi 400ml teplej vody, alebo podľa potreby
2 lyžice oleja
1 lyžica bieleho vínneho octa
na dokončenie:
mlieko na potretie chleba
biele aj čierne sezamové semienka
AKO POSTUPOVAŤ:
Vo veľkej miske zmiešame múky, soľ, rascu, jaggery, pomleté ľanové semienka, driždie.
Pridáme zohriatu vodu, ocot a olej a vymiesime cesto. Zakryjeme ho a necháme 30min kysnúť.
Formu si vymastíme olejom a rúru dáme vyhriať na 180 - 200st. Na spodok rúry dáme malú plechovú misku s vodou.
Cesto znova premiesime (podsypeme múkou), vytvarujeme a uložíme do formy. Necháme ho znova kysnúť asi 20min.
Potrieme ho mliekom a posypeme sezamom. (Semienka si opečieme trocha na suchej panvici pred posypaním.)
Cesto na chlieb vložíme do rúry a pečieme asi 55 - 60min, do zlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára