nedeľa, 27. septembra 2015

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


Obratene rezne - slovensko indicka fuzia





CO POTREBUJETE:

kuracie stehna z 2 kurciat
sol
olej na vyprazanie

na obalovanie:
2 vajicka
trocha mlieka
stipka soli
mlete cierne korenie

na omacku:
olej
1 lyzicka koriandrovych semien
niekolko kari listkov
1 velka cervena cibula
1 vacsia paradajka
hrst kesu orechov
voda podla potreby pri mixovani

na dokoncenie:
1-2 lyzice sladkej smotany 
sol
1 lyzicka garam masala


Obratene rezne - slovensko indicka fuzia



AKO POSTUPOVAT:

Kuracie stehna umyjeme a nasolime. V panvici zohrejeme olej na vysmazanie. V miske rozslahame vajcia s mliekom, stipkou soli a mletym ciernym korenim. Maso najprv obalime v struhanke a potom vo vajicku. Hned davame do horuceho oleja a vyprazime z oboch stran do zlatiska. Vysmazene odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame koriandrove semienka a nechame rozvonat. Pridame kari listocky a nechame prasknut. (Tu mozete pridat chilli papricku, ak chcete palivejsie.) Potom pridame nakrajanu cibulu, paradajku a kesu orechy. Restujeme na stredne silnom ohni do makka. Tuto zmes potom nechame vychladnut a nasledne rozmixujeme s trochou vody na omacku. 

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


Omacku vratime do hrnca, kde sme cibulovy zaklad robili. Doriedime vodou, pridame smotanu, sol a garam masala.  Omacku privedieme k varu, vlozime vyprazene maso a na miernom ohni pod pokrievou varime dalsich 20-25 minut.

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


Podavame s dusenou ryzou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára