nedeľa 27. septembra 2015

Obrátené rezne - slovensko indická fúzia


Obratene rezne - slovensko indicka fuzia



ČO POTREBUJETE:

kuracie stehná z 2 kurčiat 
soľ
olej na vyprážanie

na obaľovanie:
2 vajíčka
trocha mlieka
štipka soli
mleté čierne korenie

na omáčku:
olej
1 lyžička koriandrových semien
niekoľko karí lístkov 
1 veľká červená cibuľa 
1 väčšia paradajka
hrsť kešu orechov
voda podľa potreby pri mixovaní 

na dokončenie:
1-2 lyžice sladkej smotany 
soľ
1 lyžička garam masala


Obratene rezne - slovensko indicka fuzia



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie stehná umyjeme a nasolíme. V panvici zohrejeme olej na vysmážanie. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, štipkou soli a mletým čiernym korením. Mäso najprv obalíme v strúhanke a potom vo vajíčku. Hneď dávame do horúceho oleja a vypražíme z oboch strán do zlatiska. Vysmažené odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme koriandrové semienka a necháme rozvoňať. Pridáme karí lístky a necháme prasknúť. (Tu môžete pridať chilli papričku, ak chcete pálivejšie.) Potom pridáme nakrájanú cibuľu, paradajku a kešu orechy. Restujeme na stredne silnom ohni do mäkka. Túto zmes potom necháme vychládnuť a následne rozmixujeme s trochou vody na omáčku. 

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


Omáčku vrátime do hrnca, kde sme cibuľový základ robili. Doriedime vodou, pridáme smotanu (alebo kokosové mlieko), soľ a garam masala.  Omáčku privedieme k varu, vložíme vypražené mäso a na miernom ohni pod pokrievou varíme ďalších 20-25 minút.

Obratene rezne - slovensko indicka fuzia


Podávame s dusenou ryžou.

2 komentáre:

  1. To sa mi veľmi páči...v chladničke mi odpočívajú kuracie stehná v marináde z kyslej smotany
    ....vyskúšam finálnu úpravu takto. Môže to byť dobrá fuzia 😊

    OdpovedaťOdstrániť