utorok 8. septembra 2015

Gobi chawal (Karfiolová ryža) / Rice with cauliflower





ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

5-6 väčších ružičiek karfiolu
1 hrnček ryže basmati
2 hrnčeky vody
soľ
olej
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 





AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme a na 15 minút namočíme.

Gobi chawal


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, tiež necháme prasknúť. 

Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 

Pridáme najemno nastrúhaný karfiol a mletú kurkumu, premiešame. Pridáme scedenú ryžu, zalejeme vodou, osolíme, pridáme mleté chilli korenie a varíme 10 minút na miernom ohni s mierne odchýlenou pokrievkou. 

Gobi chawal


Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame zľahka, hrniec celkom prikryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme 15 minút postáť.

Gobi chawal


🌱 🌱 🌱



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára