utorok 8. septembra 2015

Gobi chawal / Karfiolová ryža


Gobi chawal





ČO POTREBUJETE (približne na 3 porcie):

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 250ml)

5-6 väčších ružičiek karfiolu
1 hrnček ryže basmati
2 hrnčeky vody
soľ
olej
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 


Gobi chawal



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme a na 15 minút namočíme.

Gobi chawal


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, tiež necháme prasknúť. Potom pridáme najemno nastrúhaný karfiol a mletú kurkumu, premiešame. Pridáme scedenú ryžu, zalejeme vodou, osolíme, pridáme mleté chilli korenie a varíme 10 minút na miernom ohni s mierne odchýlenou pokrievkou. 

Gobi chawal


Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame zľahka, hrniec celkom prikryjeme a odstavíme zo ohňa. Necháme 15 minút postáť.

Gobi chawal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára