utorok 15. septembra 2015

Aloo matar pulao / Rice with potatoes and green peas


Aloo matar pulao





ČO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):

1 hrnček ryže basmati
olej 
(používam slnečnicový, ale môžete použiť aj arašídový)
1/2 lyžičky rímskej rasce
kúsok škorice
3 zelené kardamómy 
1 ázijský bobkový list (tej patta)
1 veľká červená cibuľa 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
asi 2ks stredne veľké zemiaky
hrsť mrazeného hrášku 
soľ
asi 2 hrnčeky vody
čerstvá koriandrová vňať 


Aloo matar pulao



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu namočíme na 15 minút, prepláchneme a scedíme.

Aloo matar pulao


V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu, škoricu, kardamómy a bobkový list. Korenie necháme rozvoňať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme domäkka. 

Aloo matar pulao


Ďalej pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a kurkumu. Premiešame.

Aloo matar pulao


Následne pridáme nakrájané zemiaky a hrach. Chvíľku restujeme, premiešame.

Aloo matar pulao


Potom pridáme scedenú ryžu, zalejeme vodou, osolíme, privedieme k varu, oheň zmiernime a poloprikryté varíme, kým nie je ryža mäkká a voda vyparená. Basmati stačí väčšinou 10 minút.

Aloo matar pulao


Nakoniec posypeme koriandrovou vňaťou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára