ČO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):
1 hrnček ryže basmati
olej
(používam slnečnicový, ale môžete použiť aj arašídový)
1/2 lyžičky rímskej rasce
kúsok škorice
3 zelené kardamómy
1 ázijský bobkový list (tej patta)
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
asi 2ks stredne veľké zemiaky
hrsť mrazeného hrášku
soľ
asi 2 hrnčeky vody
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu namočíme na 15 minút, prepláchneme a scedíme.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu, škoricu, kardamómy a bobkový list. Korenie necháme rozvoňať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme domäkka.
Ďalej pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a kurkumu. Premiešame.
Následne pridáme nakrájané zemiaky a hrach. Chvíľku restujeme, premiešame.
Potom pridáme scedenú ryžu, zalejeme vodou, osolíme, privedieme k varu, oheň zmiernime a poloprikryté varíme, kým nie je ryža mäkká a voda vyparená. Basmati stačí väčšinou 10 minút.
Nakoniec posypeme koriandrovou vňaťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára