sobota 29. apríla 2023

Ražniči / Chicken skewers



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia


červená cibuľa

cuketa

šampiňóny

červená paprika

(prípadne slanina, u nás sa nepredáva)

soľ

pár lístkov čerstvej bazalky


na marinádu:

olej

sušený cesnak

oregano

kašmírske chilli korenie

mleté čierne korenie 

med

citrónová šťava




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme ho do misky, pridáme suroviny na marinádu, dobre premiešame, zakryjeme a dáme do chladničky na noc marinovať.


Na druhý deň si ako prvé namočíme špajdle do vody na 15min. Všetku zeleninu, ktorú použijeme nakrájame na približne rovnakú veľkosť. Postupne napichávame striedavo mäso a zeleninu na špajdle. 

Pripravené špajdle uložíme do pekáča, osolíme, pokvapkáme ešte olejom a uložíme na vrch pár lístkov bazalky. 


Rúru vyhrejeme na 180st. a ražniči pečieme 50min. Počas pečenia (asi v polovičke) ich aspoň raz otočíme.

Podávame so zemiakmi (pečenými alebo pyré, prípadne aj s hlávkovým alebo iným šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára