ČO POTREBUJETE:
kuracie prsia
červená cibuľa
cuketa
šampiňóny
červená paprika
(prípadne slanina, u nás sa nepredáva)
soľ
pár lístkov čerstvej bazalky
na marinádu:
olej
sušený cesnak
oregano
kašmírske chilli korenie
mleté čierne korenie
med
citrónová šťava
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme ho do misky, pridáme suroviny na marinádu, dobre premiešame, zakryjeme a dáme do chladničky na noc marinovať.
Na druhý deň si ako prvé namočíme špajdle do vody na 15min. Všetku zeleninu, ktorú použijeme nakrájame na približne rovnakú veľkosť. Postupne napichávame striedavo mäso a zeleninu na špajdle.
Pripravené špajdle uložíme do pekáča, osolíme, pokvapkáme ešte olejom a uložíme na vrch pár lístkov bazalky.
Rúru vyhrejeme na 180st. a ražniči pečieme 50min. Počas pečenia (asi v polovičke) ich aspoň raz otočíme.
Podávame so zemiakmi (pečenými alebo pyré, prípadne aj s hlávkovým alebo iným šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára