streda, 27. septembra 2017

Chettinad hubovo cicerova masala

Chettinad hubovo cicerova masala



CO POTREBUJETE:

200g cerstvych sampinonov
250ml uvareneho cicera

na koreniacu zmes:
1 lyzicka cierneho korenia
2 cervene susene chilli papricky
1 lyzicka bieleho maku
kusok skorice
4 struciky cesnaku
1 lyzicka rimskej rasce
1 lyzicka koriandrovych semien
1 lyzicka feniklovych semien
1 lyzica chana dal
kusok asi ako 1 lyzicka kalpasi (black stone flower)

dalej:
olej
1 lyzicka horcicnych semienok
2 velke cervene cibule
1 velka paradajka
sol
1 lyzicka garam masala
voda podla potreby
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Chettinad hubovo cicerova masala



AKO POSTUPOVAT:

Prvu si pripravime koreniacu zmes. Vsetky suroviny v stlpceku "na koreniacu zmes" dame do hrnca a na stredne silnom ohni nasucho opecieme, kym nezavonaju. Kalpasi ma svoju specificku vonu, ked sa zacne zohrievat, vtedy hrniec z ohna odstavime, koreniny dame na tanierik vychladnut. Vychladnute rozmixujeme na korenie a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V tom istom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame horcicne semienka a nechame prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku a restujeme domakka.

Chettinad hubovo cicerova masala


Dalej pridame sol, garam masala a pripravenu koreniacu zmes, premiesame. Zalejeme trochou vody a privedieme k varu. Do tohoto zakladu pridame ocistene a na vacsie kusy nakrajane sampinony a uvareny cicer. Pod pokrievkou varime 8-10 minut. Nakoniec primiesame koriandrovu vnat.

Chettinad hubovo cicerova masala


Podavame s ryzou alebo plackami Chapati.

7 komentárov:

  1. Ano, to bude dobryyyyyy! Uz brzo, jen co dojde kalpasi. Je v te chuti patrne?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miso, proc je tam chana dal? Je to nutne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvoli konzistencii. Ak nemas skus s orechami.

      Odstrániť
  3. Pouzila jsem loupane mandle, budu pouzivat dal, osvedcily se. Jidlo bylo vynikajici, priste dam mnohem vic zampionu, i kdyz jsem to varila jen pro dve osoby. Tesim se na ten lisejnik. Budes mit jeste nejake jine rc nebo odkaz na rc, kam by se chutove hodil?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela by som este s masom vyskusat. Ked budem mat vyskusany recept dam ti avizo :) Jasne, ono sa to zda, ze je toho malo, lebo na tanier to nejde ako jedine --> Thali :)

      Odstrániť
  4. Musim ti rict, Miso, ze jsem dnes varila uz podruhy! Potreti bude az dojde lisejnik. A zase chutnalo navsteve. Ale napadlo me, vzdycky mas fotku v krasne misce nebo kotliku, ale v cem to varis? Koreni v tadka, to je jasne, ale potom? A jeste jsem se docetla, ze urad dal se vari dlouho, podle tveho rc jen malo, staci to?
    Diky, napis prosim!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. http://www.sashirecipes.com/mushroom-biriyani.html
    Take uvarim!

    OdpovedaťOdstrániť