nedeľa 22. novembra 2015

Domáca horčica / Homemade Mustard

S horčicou sa dá experimentovať, dochutiť ju bylinkami, korením, dokonca aj s príchuťou šampanského som videla v obchode. Tak ak vás baví vyrábať si podobné veci doma, môžete skúsiť aj tento recept.


Domaca horcica 2.



ČO POTREBUJETE:

5 polievkových lyžíc žltých horčičných semienok
1 polievková lyžica čiernych horčičných semienok
asi 100ml vody na ich namočenie

ďalej:
asi 5 polievkových lyžíc studenej vody (alebo podľa potreby)
1 polievková lyžica octu
1 polievková lyžica medu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška
1/4 lyžičky soli (alebo podľa chuti)


Domaca horcica 2.



AKO POSTUPOVAŤ:

Semienka si na noc namočíme. Ja som ich vo vode uložila do chladničky. Ráno ich dáme do mixéra, pridáme vodu, ocot, med, soľ a korenia a vymixujeme na konzistenciu horčice. Vodu môžeme pridávať postupne, aby sme ustrážili hustotu horčice. Možno jej budete potrebovať menej, možno viac ako ja, záleží len na vás akú hustú uprednostňujete.

Domaca horcica 2.


Horčicu skladujeme v čistých, sklených, dobre uzavretých pohároch v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára