ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorým som merala množstvo surovín má 200ml)
1 vajce
1/3 hrnčeka hnedého cukru
3 lyžice ghee (alebo roztopeného masla)
1 a 3/4 hrnčeka vločiek (používam od Quaker)
1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžica rumu
hrsť hrozienok
1 jablko, ošúpané a nakrájané
hrsť hrozienok
1 jablko, ošúpané a nakrájané
1 lyžička mletej škorice
1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
štipka soli
(môžete pridať aj sekané vlašské orechy)
(môžete pridať aj sekané vlašské orechy)
AKO POSTUPOVAŤ:
Postup je veľmi jednoduchý. Hrozienka si na hodinu namočíme v rume. Potom všetky suroviny zmiešame v miske, vložíme do zapekacej nádoby, vrch uhladíme a uložíme na noc do chladničky. Treba si pamätať, že tieto raňajky treba predpripraviť večer a dať do rána do chladničky.
Ráno si rúru predohrejeme na 180st. a vložíme zapekaciu nádobu s vločkami. Pečieme 40 minút. Posledných pár minút pečenia vás omámi vôňa škorice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára