ČO POTREBUJETE:
naporcovanú rybu (použila som pomfret)
soľ
citrónovú šťavu
na obaľovanie:
1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžičku mletého chilli korenia
1 lyžičku mletého koriandru
štipku soli
olej na vysmážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Rybku umyjeme a osušíme. Osolíme a kvapneme na ňu niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Necháme 10 minút postáť.
Zatiaľ si v miske zmiešame korenie...
... s kukuričným škrobom a štipkou soli.
Olej v hlbšej panvici poriadne zohrejeme. Keď je horúci, kúsky ryby obalíme v pripravenej korenenej zmesi...
... a ihneď vkladáme do oleja. Vysmažíme z oboch strán na silnom ohni do hneda.
starému kuchárovi
OdpovedaťOdstrániťhttp://varecha.pravda.sk/recepty/vysmazana-korenena-ryba/45460-recept.html
pošli tieto linky
http://www.slex.sk/search.asp?fslovo=vysm%E1%9Ea%9D®f=Vyh%BEadaj&op=AND&vz=8
http://www.slex.sk/search.asp?fslovo=vysm%E1%9Ea%9D®f=Vyh%BEadaj&op=AND&vz=8
Sa s nim nebudem tahat za copy :) Za moravou sa pouziva vyraz smazit a na slovensku je na to taka odpoved, ze "salam, parky". Ak mu to bude "vyprazene" viac chutit, nech sa paci.
OdstrániťAko vždy - výborný recept!
OdpovedaťOdstrániťTeším sa 🙂❤
Odstrániť