ČO POTREBUJETE:
2 kuracie stehná aj s kĺbom; vykostené a pokrájané na rezančeky
2 lyžice paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
troška vody na podliatie
za hrsť nasekanej senovky gréckej - čerstvých lístkov
za hrsť nasekanej vňate koriandru
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame paradajkový pretlak, nastrúhaný cesnak a chilli korenie.
V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a počkáme chvíľku kým praskne a zavonia. Oheň zmiernime a pridáme paradajkový pretlak (miesto pretlaku môžete použiť 2 rozmixované paradajky). Pol minútky necháme prehriať. Pridáme kurkumu.
Ďslej pridáme kuracie rezančeky a osolíme. Dobre premiešame.
Podlejeme troškou vody, privedieme ju k varu, znova oheň zmiernime, panvicu prikryjeme a varíme 15 minút.
Potom pridáme nasekanú senovku grécku a koriandrovú vňať, premiešame, zakryjeme a minútku necháme prehriať. Odstavíme panvicu z ohňa a zakryté necháme 10 minút odležať.
Podávame buď s dusenou ryžou, s Jeera rice alebo nejakým jednoduchým Pulaom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára