piatok 22. augusta 2014

Nátierka zo žltých paprík a kešu orechov / Bread spread made of yellow capsicum and cashewnuts


IMG_5212



ČO POTREBUJETE:

2 žlté papriky / 2 yellow capsicums
hrsť kešu orechov / handful of cashewnuts
olivový olej na pečenie paprík a potom 1 lyžica na mixovanie nátierky / olive oil
trocha koriandrovej vňate / little bit of fresh coriander leaves
šťava z polovice baby citróna / lemon juice from half of baby lemon
soľ podľa chuti / salt
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves


IMG_5216



AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky očistíme od "srdiečka" a semienok, prekrojíme a položíme do pekáča, šupkou nahore. Pokvapkáme olivovým olejom a na 15 minút dáme do rúry pod gril na 200st. Šupka by mala za tú dobu zhnednúť. Upečenú papriku necháme trocha vychládnuť a šupku olúpeme. / Clean the capsicums, cut them in half and place on baking tray, skin up. Sprinkle some olive oil and grill them on 200deg. for 15 minutes. They need to brown well. Let them cool down and peel.

1


Kešu orechy opečieme dohnedkava na suchej panvici. / Roast the cashewnuts on dry pan.

2


Do mixéra dáme olúpané papriky, opečené kešu orechy, koriandrovú vňať, cesnak, šťavu z citróna a lyžicu olivového oleja (alebo toľko postupne, aby ste dostali konzistenciu hladkej nátierky). Všetko to dohladka rozmixujeme. / Put peeled capsicum, cashewnuts, coriander leaves, garlic, lemon juice and 1tbsp of olive oil into the blender. Blend it until you get smooth consistency.

3


Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou, poriadne premiešame a môžeme podávať. Ak máte radšej vychladené nátierky, uložte ju na pol hodinky do chladničky. / Remove the spread into the bowl, add some salt to taste and stir well. If you like your spread cool, you can store it in the fridge for 30 minutes and serve with breads or cracers.

4



IMG_5215



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára