ČO POTREBUJETE:
100ml (1/2 hrnčeka) oranžovej lúpanej šošovice
olivový olej
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej
1 sušená červená chilli paprička
4 stonky jarnej cibuľky (cibuľkovitá časť)
1 veľká paradajka
2 hrnčeky vody (alebo zeleninový vývar; hrnček použite ten istý ako pri meraní množstva šošovice)
2 lyžice kokosového mlieka
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
hrsť uvareného cícera
(ten sa neoplatí variť len kvôli tejto polievke, keďže je to len hrsť; okrem polievky som mala v pláne tiež cícerové karí, alebo keď si varím väčšie množstvo do mrazničky zamrazím si zvlášť do malej krabičky na takéto použitie)
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namáčame a ráno uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Trvá to maximálne 15 - 20 minút.
🥣 🥣 🥣
V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme chilli papričku a nadrobno nakrájanú cibuľkovú časť jarných cibuliek. 2 minúty restujeme na miernom ohni.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šošovicu a premiešame.
Všetko to zalejeme vodou (alebo vývarom), osolíme a privedieme k varu. Oheň zmiernime a polievku varíme asi 15 minút, kým šošovica nie je mäkká. Potom paradajky aj šošovicu trocha roztlačíme. Ak chcete použiť mixér, môžete si ju vymixovať dohladka.
Pridáme kokosové mlieko a koriandrovú vňať, prejdeme varom a hrniec odstavíme z ohňa.
Do hotovej polievky vhodíme za hrsť uvareného cícera a môžeme ihneď podávať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára