streda 16. júla 2014

Šampiňóny a baklažány v smotanovej omáčke / Mushrooms and brinjal in creamy sauce

11IMG_4514



ČO POTREBUJETE:

4ks baby baklažány 
200g čerstvých šampiňónov 
ghee alebo maslo+olej
1 veľká červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
150ml vody
1 lyžička (kopčekom) kukuričného škrobu
1/3 lyžičky tandoori masala
4 lyžice sladkej smotany


11IMG_4510



AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažány prekrojíme a nasolíme. Necháme vypotiť a opláchneme. Nakrájame na malé "kocky". Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

0


V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na miernom ohni restujeme domäkka.

1


Potom pridáme nakrájané šampiňóny a baklažán. Hneď osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Hrniec prikryjeme a šampiňóny s baklažánmi dusíme 5 minút. Vďaka soli, ktorú sme pridali si pustia vlastnú šťavu.

2


Kým sa nám to dusí v miske zmiešame vodu s kukuričným škrobom. Po 5 minútach dusenia šampiňónov s baklažánmi pridáme túto vodu a premiešame. Hneď pridáme tandoori masala korenie a premiešame. Povaríme 2 minúty odokryté, na miernom ohni.

3


Ďalej pridáme smotanu, premiešame a povaríme ešte 2 minúty odokryté, na miernom ohni. 

4


Hrniec odložíme z ohňa a podávame buď s cestovinami alebo dusenou ryžou.



11IMG_4515


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára