streda 9. júla 2014

Baklažánové karí s chuťou kokosového mlieka a koriandra / Dry brinjal curry with coconut milk and coriander


11IMG_4235



ČO POTREBUJETE:

5ks baby baklažánov

1 veľká červená cibuľa 
čerstvý zázvor veľký asi ako vlašský orech
3 strúčiky cesnaku
2 červené sušené chilli papričky 

1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
(alebo 1/3 lyžičky tamarindovej pasty rozpustiť v troške vody)
soľ


11IMG_4229



AKO POSTUPOVAŤ:

Do mixéra dáme cibuľu pokrájanú na štvrtinky, cesnak, zázvor, chilli papričky a rozmixujeme na pastu.

1


Pridáme koriandrovú vňať a znova rozmixujeme. Pastu odložíme do ďalšieho použitia.

2


V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nakrájané baklažány a na silnom ohni opečieme dohnedkava. Premiešame občas, aby sa opiekli rovnomerne. Opečené baklažány vyberieme na tanier.

3


Ten istý hrniec vrátime na oheň. Pridáme cibuľovo-koriandrovú pastu a trocha ghee.  Asi 3-5 minút na miernom ohni restujeme a premiešavame. Potom pridáme kurkumu a garam masala. Premiešame a 3 minúty restujeme na miernom ohni.

4


Ďalej pridáme kokosové mlieko a lupienky kokum (alebo tamarindovú pastu rozpustenú vo vode). Premiešame.

5


Nakoniec pridáme opečené baklažány, soľ, premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou karí varíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trocha vody.

6


Podávame s dusenou ryžou.

2 komentáre:

  1. Mockrát děkuji za skvělý recept a podrobnou fotoinstruktáž! Určitě jsem si lilkové kari nevařila dnes naposled :))

    OdpovedaťOdstrániť