ČO POTREBUJETE:
5ks baby baklažánov
1 veľká červená cibuľa
čerstvý zázvor veľký asi ako vlašský orech
3 strúčiky cesnaku
2 červené sušené chilli papričky
hrsť koriandrovej vňate
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
200ml kokosového mlieka
(alebo 1/3 lyžičky tamarindovej pasty rozpustiť v troške vody)
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Do mixéra dáme cibuľu pokrájanú na štvrtinky, cesnak, zázvor, chilli papričky a rozmixujeme na pastu.
Pridáme koriandrovú vňať a znova rozmixujeme. Pastu odložíme do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nakrájané baklažány a na silnom ohni opečieme dohnedkava. Premiešame občas, aby sa opiekli rovnomerne. Opečené baklažány vyberieme na tanier.
Ten istý hrniec vrátime na oheň. Pridáme cibuľovo-koriandrovú pastu a trocha ghee. Asi 3-5 minút na miernom ohni restujeme a premiešavame. Potom pridáme kurkumu a garam masala. Premiešame a 3 minúty restujeme na miernom ohni.
Ďalej pridáme kokosové mlieko a lupienky kokum (alebo tamarindovú pastu rozpustenú vo vode). Premiešame.
Nakoniec pridáme opečené baklažány, soľ, premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou karí varíme asi 10 minút. Ak treba, pridáme trocha vody.
Podávame s dusenou ryžou.
Mockrát děkuji za skvělý recept a podrobnou fotoinstruktáž! Určitě jsem si lilkové kari nevařila dnes naposled :))
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :) aj ja dakujem.
Odstrániť