nedeľa 20. júla 2014

Gobi Musallam

11IMG_4586



ČO POTREBUJETE:

225g (1 malý) karfiol
voda na jeho uvarenie
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletej sladkej papriky
soľ
hrsť nesolených kešu orechov

1 červená cibuľa 
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1 sušená červená chilli paprička 
1 lyžička tandoori masala
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/3 lyžičky mletej kurkumy
3 menšie paradajky
soľ
1 plochá lyžička jagerry (palmového cukru)
200ml kokosového mlieka

olej na potretie pekáča


11IMG_4581



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy si namočíme v troche vody asi na pol hodiny.

2


Do hrnca dáme vodu, soľ, kurkumu a sladkú červenú papriku a vodu necháme zovrieť. Keď sa začne variť, vložíme karfiol vcelku, oheň zmiernime (ale tak, aby sa voda varila) a varíme 8 minút pod pokrievkou.

1


Potom karfiol vyberieme na tanier a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

3


V druhom hrnci zohrejeme 1 lyžicu ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.

4


Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a sušenú chilli papričku a restujeme asi 2 minúty. Ďalej pridáme mletú kurkumu, rímsku rascu a tandoori masala, premiešame.

5


Hneď pridáme nakrájané paradajky, soľ, jaggery, senovku grécku, premiešame a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 8-10 minút. Premiešavame občas.

6


Keď sa paradajky po tých 10 minútach trocha rozpadnú, hrniec odložíme z ohňa a zmes necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú zmes potom dáme do mixéra, pridáme vopred namáčané kešu orechy, kokosové mlieko a vymixujeme na omáčku. 

7


Pekáč potrieme olejom (ja som použila alobal na vystlanie, nie je to nutné). Karfiol položíme do stredu a prelejeme ho omáčkou, ktorú sme si pripravili.

8


Rúru predohrejeme na 180st. a karfiol v nej pečieme 15-20 minút.

9


Podávame s plackami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára