pondelok 19. augusta 2024

Cuketový "rezeň" / Zucchini "schnitzel"


ČO POTREBUJETE:

cuketa
soľ

múka + mleté čierne korenie + sušený cesnak + sušené oregano
vajcia + troška mlieka
strúhanka

olej + ghee na vyprážanie



AKO POSTUPOVAŤ:

Cuketu umyjeme, vysušíme a pozdĺžne nakrájame na plátky. Plátky osolíme.



V jednej miske zmiešame múku, štipku soli, čierne korenie, oregano a sušený cesnak. V druhej vidličkou rozmiešame vajcia s mliekom a do tretej dáme strúhanku.

V hlbokej panvici zohrejeme olej a ghee, keď je olej dobre rozhorúčený, oheň zmiernime. Po jednom plátku cuketu obalíme v múke, potom vo vajci, potom v strúhanke. Vložíme do horúceho oleja a na miernom ohni cuketu vypražíme z oboch strán do zlatista.



Podávame so zemiakmi a šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára