ČO POTREBUJETE:
cuketa
soľ
múka + mleté čierne korenie + sušený cesnak + sušené oregano
vajcia + troška mlieka
strúhanka
olej + ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Cuketu umyjeme, vysušíme a pozdĺžne nakrájame na plátky. Plátky osolíme.
V jednej miske zmiešame múku, štipku soli, čierne korenie, oregano a sušený cesnak. V druhej vidličkou rozmiešame vajcia s mliekom a do tretej dáme strúhanku.
V hlbokej panvici zohrejeme olej a ghee, keď je olej dobre rozhorúčený, oheň zmiernime. Po jednom plátku cuketu obalíme v múke, potom vo vajci, potom v strúhanke. Vložíme do horúceho oleja a na miernom ohni cuketu vypražíme z oboch strán do zlatista.
Podávame so zemiakmi a šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára