ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 100ml
1 lyžica ghee
1 lyžica kešu orechov
(prípadne aj 1 lyžica olúpaných mandlí)
1 lyžica hrozienok
1 toboľka zeleného kardamómu
1 lyžica ghee
1 hrnček semiya (vermicelli)
asi 2 hrnčeky vody
asi 10 blizien šafránu
1/2 hrnčeka cukru
AKO POSTUPOVAŤ:
V menšom hrnci zohrejeme ghee a opečieme na ňom orechy a rozpučený kardamóm. Pridáme hrozienka a ešte chvíľku opekáme. Vyberieme ich na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V tom istom hrnci znova zohrejeme ghee a pridáme vermicelli. Premiešavame a opekáme dohneda. Vyberieme na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia. (Ak použijeme roasted vermicelli, tento krok môžeme vynechať.)
Do toho istého hrnca dáme vodu, šafrán a privedieme ju k varu. Pridáme vermicelli, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a varíme, až kým vodu neabsorbujú, asi 5min.
Potom pridáme cukor a miešame a varíme na miernom ohni ďalšie asi 3min. (Ak použijeme mletý kardamóm, pridáme štipku teraz na konci.)
Nakoniec vmiešame kešu a hrozienka a môžeme podávať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára