sobota 10. augusta 2024

Šafránové Vermicelli (Semiya kesari) / Saffron vermicelli



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 100ml


1 lyžica ghee

1 lyžica kešu orechov

(prípadne aj 1 lyžica olúpaných mandlí)

1 lyžica hrozienok

1 toboľka zeleného kardamómu


1 lyžica ghee

1 hrnček semiya (vermicelli)


asi 2 hrnčeky vody 

asi 10 blizien šafránu

1/2 hrnčeka cukru



AKO POSTUPOVAŤ:

V menšom hrnci zohrejeme ghee a opečieme na ňom orechy a rozpučený kardamóm. Pridáme hrozienka a ešte chvíľku opekáme. Vyberieme ich na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia. 


V tom istom hrnci znova zohrejeme ghee a pridáme vermicelli. Premiešavame a opekáme dohneda. Vyberieme na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia. (Ak použijeme roasted vermicelli, tento krok môžeme vynechať.)


Do toho istého hrnca dáme vodu, šafrán a privedieme ju k varu. Pridáme vermicelli, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a varíme, až kým vodu neabsorbujú, asi 5min.


Potom pridáme cukor a miešame a varíme na miernom ohni ďalšie asi 3min. (Ak použijeme mletý kardamóm, pridáme štipku teraz na konci.)


Nakoniec vmiešame kešu a hrozienka a môžeme podávať.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára