utorok 1. júla 2014

Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky


11IMG_4157


ČO POTREBUJETE:

60g kešu nesolených orechov
120g uvareného cíceru
troška vody, v ktorej sa cícer varil
1 paradajka
5 strúčikov cesnaku
olivovy olej
soľ
mleté čierne korenie
trocha šťavy z citróna
čerstvé listky thajskej bazalky


11IMG_4154



AKO POSTUPOVAŤ:

Suchý cícer na noc namočíme vo vode. Ráno prepláchneme a uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Varíme 30 minút na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvíždalky. Uvarený cícer necháme vychládnuť.

Kešu orechy opečieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrájame na štvrtinky pozdĺžne a orestujeme dohnedkava na troche olivového oleja.

1


Kešu orechy, cesnak a paradajku dáme do mixéra a vymixujeme. 

2


Pridáme uvarený cícer, troška olivového oleja a troška vody, v ktorej sa cícer varil. Vymixujeme na konzistenciu nátierky.

IMG_4143


Nátierku preložíme do misky. Pridáme šťavu z citróna, soľ a mleté čierne korenie a dobre premiešame.

3


Nakoniec vmiešame nasekané lístky bazalky, zamiešame a môžeme dať vychladiť. 

4



11IMG_4151


Podávame s chlebom alebo pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára